Pages

Wednesday, February 17, 2010

Gong Xi Fa Chai

Dengan berbekalkan semangat 1 Malaysia yg tinggi, semalam aku pergi tengok tarian singa di shopping complex.. layan.. yg aku upload ni x da la best sangat macam tarian ala-ala Jet Li yg lompat-lompat atas tiang tu.. apa-apa pun happy Chinese New Year 2010!!!


video

Sahabat FC Menang di Stadium Keramat

Berita Sukan di radio Ar-Ti-Em
16/02/2010
On Air 0325am


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..kini dibacakan berita sukan tempatan..


SAHABAT FC MENANG BESAR DI STADIUM SULTAN MUHAMMAD KE-4


Setelah kembali dari cuti 'Gong Xi Fah Chai', Sahabat FC telah mencatat rekod kemenangan besar setelah kalah dua perlawanan berturut-turut sebelumnya.. dengan keputusan 5-1, Pengurus Pasukan; Along Anchelotti begitu berpuas hati dengan prestasi pasukan.. "kalu staro ni kita main sokmo, tobak buleh mene stiyak geng nati", kata pengurus juga selaku tukang maki di tepi padang..

Sari berita utama...

Sempena hari lahir anak perempuannya yg ke-1, kemenangan ini bermakna buat si Along(dia bukan ah-long, dia cuma nak tolong)sebagai hadiah dari para pemain.. kerana berbesar hati dan terharu dengan kemenangan tersebut, beliau sanggup menghabiskan wang di dalam sakunya untuk 'buka meja'..

Lagi berita penting (alih bahasa ke loghat kelantan)...

Meme sedak ar sep Sahabat FC maing takdi.. sapa limo gol sep sahabat bubuh.. kelimo-limo gol di sumbak maso sparuh maso keduo.. duo gol disumbak oleh Mie (sep narik keto).. walaupun banyok gilo pluwe depe gol, dio buleh sumbak dua jah.. kalu tok, meme hatrik la Mie tu.. Kaki kewek etek..haha. tigo gol lagi pokchek (koya star), mat jeh (drebar) nge lincah kadok hok sumbak.. pokchek sumbak gol plesing jah.. mat jeh pulok sepak bola masuk kok celoh tiyok keeper.. pade basoh, uje etek.. lincah kadok sumbak gol woh nandok masuk kok tepi tiye..

Sebagai penutup di bacakan isi-isi penting...

>>> Sahabat FC mencatatkan kemenangan besar ke atas pasukan Yakin Pandu fC 5-1..

>>> 5 gol dijaringkan oleh Mie, Pokchek, Mat Jeh dan Lincah Kadok..

>>> Along 'Buka Meja' untuk para pemain..

>>> Pak Man pulang dengan gumbira sakan.. =D

Sekian berita sukan Ar-Ti-Em....


-Man of the Match-






Sunday, February 14, 2010

Ini Sudah Lebih...

Nak cakap aku ni bekerja sebagai pemain bola sepak profesional bukan, amatur pun bukan.. aku masih lagi sedar diri.. masih sedar yg aku ni seorang pelajar (belajar la sangat).. bila duduk kat rumah ni makin menjadi-jadi pulak.. semalam dah ada friendly match kat padang chicha dan hari ni pula terpaksa pergi ke kuala terengganu untuk 'sepak-sepak bola'.. pergh, dah lebih ni.. jauh tu nak pergi kuala terengganu semata-mata untuk main bola.. macam la aku ni pro sangat.haha..

16hb ni juga team aku akan bermain di stadium keramat.. keramat?? ya betul, kami akan bermain di Stadium Sultan Muhammad ke-4.. yeehaa. teruja sey.. rasa macam bermain untuk THE RED WARRIORS lak sambil ditonton ribuan penyokong fanatik.haha.. berangan la pulak... =D

Pagi ni aku akan gerak ke kuala terengganu bersama teamate yg lain.. aku doakan agar selamat pergi dan pulang semasa perjalanan.. main berhati-hati jangan sampai injured dan 'adilmain'.. nanti kalau injured confirm tak dapat main kat stadium tu.. kempunan aku.. dah la hari tu terlepas satu game.. ok lah, aku dah nak bersiap ni.. cabin crew, ready for take off.. bon voyage..

p/s: "kerja tak buat, thesis tak siap.. asyik main bolaaaaaaa je,hurm!".kata mak aku..


Monday, February 1, 2010

Player of The Year

Pemain ini adalah pembelian yg berbaloi pernah dibuat oleh pasukan Sahabat FC dengan harga RM$$$$.00.. =D