Pages

Wednesday, March 9, 2011

air yang tenang jangan sangka tiada buaya





Bak kata peribahasa "air yang tenang jangan disangka tiada buaya" maksudnya jangan sangka orang yang diam tu penakut.. kira lebih kurang la maksudnya tu..




Bak kata aku pulak "air milo yang tenang lagi sedap, jangan disangka tiada cicak" maksudnya jangan sangka cicak tak suka minum air milo.. selain dari air kosong, kadang-kadang nak jugak cicak tu merasa air milo..ye dak?


Kesimpulan


Sekian laporan dari Unit Animal Planet, Gudang Bahasa dan Pustaka..


# Entah macam mana cicak tu boleh masuk dalam gelas aku semalam..nasib baik aku tak terminum.fuhhh..




23 Mitos:

aleen aiden said...

ye ke ang xterminum?tu aer da xde dlm cawan 2,bukan masuk dlm mulut ang?hu3

Shu Shinju said...

ahahaha..kalau tak...jadi cicakman la kamu..hehehe...

Shu Shinju said...

Ohh...lupa nak tanya..kaki kamu camner??? dah ok???

cak..cak..cak...:P

nabilah_2908 said...

eeeeuuuu....mesti milo tu xtra sedap kan En Tapak Kaki...? (^_^)

ada rasa pelik2 tak....kena pi check..kot2 bertukar jadi cicak man nnti payah...hehehehe......

sorry En Tapak Kaki....(^_-)V


jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : GORENGBAIK

h A n Y S said...

yeeeeewwwwwww~

tp kan,
kalau ang minom kan,

mana lah tau kan,
kalau2 blh jd cicakman real nya ke?
kan2?

erkk??!!

heh heh
;p

wanie m'nJ said...

klu minum sure bebal 44 hari :D

*muntah*

Tapak Kaki said...

aleen: aku habiskan dulu air tu baru cicak tu masuk.. kejap je aku keluar tinggalkan gelas tu atas meja, masuk bilik balik tengok-tengok cicak tu bukan main santai lepak dalam tu.


shu: thank sebab tanya..kaki dah ok kot..dah leh jalan macam normal.. cuma tak leh berlari lagi..hehe.
x mau la jadi cicakman.. :P


cik nabilah: saya tak minum pun air milo perisa cicak tu.. jadi tak perlu risau la kan.hehe..


hanys: dari jadi cicakman, aku lebih suka jadi keluangman..haha


wanie: betol ke boleh bebal 44 hari? fakta ke?

wanie m'nJ said...

@tapak kaki ,

ghase2 nya la.....hahahaha

Cik Ungu Kamila said...

persoalannya sekarang betul ke air milo tu sedap? musykil ski la. hak hak hak :P

Cik SHiNJU said...

Aku ase kan..kalau
ko minum air yg ade cicak tu kompem
kaki ko bleh sembuh..pastu kan..kalau ko kunyah cicak tu kaki ko boleh melekat kat dinding n siling umah pasni...stylo kan?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

jadi cicak man kot...best

six.september said...

kalau aku la kan. sumpah tak minum milo dah. geli kot.

Selipar Putus said...

hahaha.. kal0 tak, mesti ang da jadik cicakman.. ;p

echah mashuri said...

erkk..uwekk..nasib baik kamu tak telan.kalau tidak tak taulah,

Ungu said...

aku rasa dalam milo instant 3 in 1 tu memang dah siap ada cicak dalam tu.

Cuma kau je yang tak nak terima kenyataan.

CgMas said...

Apa kabar? Singgah cuti2 sekolah ni. CgMas dah x de blog, tp jenjalan bl ada masa. Nak baca lg apa jd pd kaki ang tu. FB x de ke?

zuhanismohamed said...

uih..sedap ak air perasa cicak..erkk?

geli kot..sian ang..

nurkaloi said...

sedapnye lau ade cicak dlm minuman
^__^
besok bangun tengok da tido kat dinding bilik
heheh

Yuni Aisyah said...

ish camne la cicak tu leh masuk kt dlm bekas milo tu.???nie mesti TK punye teje...nyakat cicak tu..hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam cicak buakan buaya ..ceh ceh

s h e e said...

erk...cicak tu masuk lepas da abes minum ke x smpat minum lg...adoila...cicak2...byk2 air minat plak die kt air milo hang kn...ekeke...

Cik Moon said...

ye ke ko xterminum tu?? ntah2 baik punyerrr minum..xpasan ke.. hehehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sekali lagi komen sini...
wakakakak cicak kubing masuk timba