Pages

Wednesday, February 23, 2011

Bil Astro


Sekapur sireh, aku nak berterima kasih pada yang nasihat aku pergi buat fisioterapi lagi.. arakian aku baru je balik dari unit pemulihan buat kali ke-3.. hatta sebelum ni rasa macam dah tak nak pergi dan tadi ada sejenis spesis rawatan baru untuk aku.. Encik Faliq buat ultrasound kat kakikanankusakit.. sebelum ni 1 rawatan je, so sekarang ni ada 2.. justeru, aku rasa berbaloi.. sementelah itu, aku rasa nak lengkapkan rawatan kali ke-4 pada 28/2 nanti dan terima kasih daun pisang kepada Encik Faliq..


Adapun begitu, tadi juga aku baru membaca bil astro yang terkini.. isunya government services tax sudah naik jadi 6%.. kepala hotak dia.. aku rasa sebelum ni mana ada government tax ni.. sudah dua bulan bayar untuk tax ni.. aku guna pakej famili+1mini+Sports=RM66.95 dan sekarang terpaksa bayar RM70.90.. bil astro korang macam mana?






p/s: Ada setengah orang tak kisah dengan menda ni semua tapi aku dan mereka kisah.. government ni tak da kerja lain ke?!!!

23 Mitos:

nabilah_2908 said...

oh..mmg ramai dah org bercerita tntg ni...tk tau la bape ramai yg TAK KISAH...tp kebanyakkan mmg merungut..

kt rumah tkde astro...tkde la rasa beban sngt..huhuhu.. :)

bagus la...pergi juga buat fiso tu...moga cepat sembuh.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : CITRA HATI ALIESHA KIRANA

tikabina said...

patotlaaa tiap bulan rege melambung....xpenah surut....

eeeeiii meluatlaaaaa naik tak habaq....astro nak kena bOOm nieh

aleen aiden said...

amboih kosa kata...hu3 :P

Shu Shinju said...

saye x penah check bill...sampai bayar jer..huhuhu...tol gak cakap kamu... rakyat ade 3 juta.. wowwwww...byk tu.. ini xleh jadi...

kaki kamu camner.. ada ok ka?

aliesha kirana said...

AK lg senang. xde astro kt umah. xyah pk byr bil astro. muahaahahah! eh mcm dtg membangkitkan amarah je AK ni. hahaha..

s h e e said...

tapak kaki...bil astro ktorang pon naik...haih...tu la...bini PM blanje bagai nak rak...kte kena bayar tax x hengat...huhuh...

Cik SHiNJU said...

a'ah...dulu 5% pun x larat nak bayor..apetah lg dah bertambah lg 1%..ceh.bukan aku yg bayor pun..tapi kalau p makan kat kepci ke ape terasa la liat sket sejak cukai perkhidmatan naik nih...tggu ko banje ntah kurun ke bape...

six.september said...

tu lah. guna lagi astro. channel yang sedia ada pon tak tertengok

Tapak Kaki said...

cik nabilah: ramai ek orang merungut.. patot la aku join sama.haha..


tikabina: bukan salah astro ni.. government tu yang naikkan tax..


aleen: kosa kata main bedal je..haha


shu: kaki saya dah makin ok.. tapi tak leh nak berjalan normal lagi..


AK: aku memang perlukan astro.. kalau tak da macam mana nak tengok bola..hehe


shee: binik PM tu memang.. tak da rupa pemimpin yang utamakan rakyat..


yun: tax kat KFC pun naik jugak ke? semua menda nak naik ni apa cer. adoyai.. kesian la kat aku dah tak boleh makan KFC.haha


6/9: channel sedia ada tak da program sukan maa.. cane nak tengok bola sepak, extreme games, tenis semua tu..

diana said...

suami akak pun dah bising pasal tax2 ni..
dia kata nak potong je astro..
akak setuju je..
dia la cakap dalih2..
kalau potong tak de lagi epl..
hehhehe

Amira Naddia said...

aku tgok roda roda kuala lumpur je kat tibi satu..best taw. cam CSI
gangguan di hospital (entry sila la takut)

Tapak Kaki said...

diana: betol tu kak.. saya pasang astro kat rumah ni pun semata-mata nak tengok channel sport.. especially bola sepak ar..hehe. nak tengok sangat kena la bayar..hampes.


amira naddia: roda-roda KL tu bosan. lebih kurang gerak khas jugak..

h A n Y S said...

aku nye bil astro 100++, haih..poning den..

zuhanismohamed said...

xde astro bosan..dah pasang mahal pulak..dem..

Tapak Kaki said...

hanys: ang ambik pakej apa sampai 100 lebih...?

zuhanis: no astro no sports.hehe

wanie m'nJ said...

@ rumah kitorang (aku + hanys-kakak aku ) pakai beyond.

melayan astro mmg best tp klu nak bayar tu leceh plak nak pikir..haha..tp aku x pikir pasal bayo2 ni pasal kakak (hanys) yang bayo.haha.

Tapak Kaki said...

wanie: memang bab bayar bil semua orang liat sikit.. kalau boleh nak semua menda free je.haha..

Cik SHiNJU said...

a'ah..ko xyah makan kepsi dah..
ko bagi duit jek kat aku bior aku p makan kepsi sorg2..heheh :P

Selipar Putus said...

hakhak.. aku memang suke kOsa kata yang kO guna.. menepati citarasa persatuan nenek-nenek sedunia..

tahniah kerana jumlah bil anda bertambah! hiks~

Puteri Iqa Izyan said...

fuh.nasib bek bkn ceq yang bayaq bil. haha

Yuni Aisyah said...

kaki camne.???sakit lg ke.???

xtau lak bil astro da naek...:D

Tapak Kaki said...

yun: bijak betol ang ni ek kalau bab duit.haha...bak sini akaun bank ghana.. aku nak transfer duit.. bank lain aku tak layan..


nenek kebayan: nenek faham ke kosa aku guna..? tinggi betul tahap pemahaman nenek..


iqa: kalau nak tolong bayar bil aku boleh je..kalau nak merasa la..


yuni: selalu tengok tivi je memang tak tahu la.. kalau selalu tengok bil baru tahu.haha

cheguZam said...

mmg terasa. terus berhenti saja astro nih, tv3 juga yang ditengok

http://cheguzam.blogspot.com/2011/06/bil-astro-naik-astro-mahal.html