Pages

Sunday, January 9, 2011

Aku Masih Muda


Pendek cerita, 2 hari lepas aku pergi pejabat pos atas urusan memohon jawatan kosong.. bukan nak kerja sebagai posmen seperti yang dicita-citakan suatu ketika dahulu.. sekadar membeli sampul pos express untuk setelkan kerja last minute aku ni.. cuma ada 2 hari je tinggal untuk resume aku sampai ke meja HR.. kata DIJAMIN SAMPAI ESOK.. jadi, sempat la kan.. kalau lambat sampai, aku jobless.. padan muka!


Masa dok asyik isi tempat kosong atas sampul pos express tu, tetiba dengar awek sebelah panggil "PAKCIK, SETEM NAK BELI KAT MANA?".. terus aku dongak dan pandang muka dia.. erk, apasal mata dia pandang ke lain..?? lorh, patot laa.. dia tanya pakcik kat sebelah aku rupanya..haha. yang aku perasan tua sangat ni jadahnya.. aku muda lagi kot!

26 Mitos:

MATAHARI said...

sensitiviti apabila tahun bertambah.haha

Peminat Katie Holmes said...

kah3.
terasa tua nampak.haha

Cik Ungu Violet said...

kah kah kah..mude ker? :p

p/s: semoga berjaya & x jobless :D

cik juja mafia said...

oblik tanya u skali la tu...napa x jawap ja...hehe~

aleen aiden said...

ceh,ang da tua ok.itu kenyataan. :P

Aliesya♥Amani said...

terima jela hakikat yg ko tue dh tua...tua dr aku...kahkahkah.

Cik SHiNJU said...

Ahahaha...ko memang..
Dgr sora awek tu gemersik sket,dan2 ko nak ngaku pakcik ekh...hehehe :P

Cikbelog said...

eleh, padahal dia tanya ko kan? saja wat2 tak dengar, jadi dia tanya la orang sebelah.hahaha ;p

Yuni Aisyah said...

dok perasan tua tu apesal.??hhehe..

six.september =_= said...

aku syak budak tu juling
sebenarnya dia tanya hang tu

hamzah ian said...

gua dara lagi

Tapak Kaki said...

matahari: sentap bhai..


bf katie holmes: aku memang dah tua..


cik ungu violet: tua tu memang pasti.. cuma jobless tu yang belom pasti.hehe


juja: aku malas nak perasan.. so tak yah jawab...


aleen: rupa je tua tapi jiwa masih muda..hahaha


amani: ang tua dari aku la.. aku baru nak masuk 22.. ;P


yun: suara awek tu memang sesedap ana rafali weh..wakaka..


cikbelog: malas nak perasan..


yuni: dah memang tua kan.. nak wat cane..


6/9: mata dia ok je aku tengok.. siap pakai contek lens lagi.hehe


hamzah: lu memang dara sepanjang zaman.haha

Cik SHiNJU said...

yun: suara awek tu memang sesedap ana rafali weh..wakaka..

Pe maksud ko nih? sesedap Ana Raffali or sesedap sora Ana Raffali? Aku keliru..ahaks.. :P

ANATI SOKI said...

wakakaka.. pakcik sehat harini? wakakakaka

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha....kalau aku pun mcm ang jugak :P

Puteri Iqa Izyan said...

huaaaa.. aku silap komen ke eyk?

Selipar Putus said...

haha.. senget t0l la budak tapak ni..
hai PAKCIK!

diana said...

dia memang cakap dengan pakcik tu..
tapi bila tiba2 je dia nampak kamu pandangan dia tak boleh alih dah..
itu mungkin jodoh..
kamu dah bersedia ke??

Tapak Kaki said...

yun: dua-dua pun sodap.. sora dan juga beliau.hahaha


anati: pakcik sihat cu..


iqa: takan orang panggil ang pakcik jugak..wakaka


nenek: ang lagi sengat kot cakap ngan mata/tangan sendiri..haha


diana: jodoh?! i dont think so.. kalau jodoh pun dah melepas.. lupa nak mintak no henpon kot.hahaha

si para para said...

perasan tua tak pe..
jgn perasan muda udah
orang marah.hehe

Selipar Putus said...

hakhak.. tapi ang tu senget kuasa dua..! hOhO.

walau ang da tua.. tapi ang tetap jelita~ ;p

Tapak Kaki said...

si para-para: peduli kalau orang marah pun.. janji jiwa biar muda.hehe


nenek kebayan: aku jelita?! jarang betoi ang puji aku.hahaha.. buang tebiat je hape.. :P

h A n Y S said...

aku pon dah terasa a bit la skang..
sebab kalau nak beli apa2 je, mesti penjual tanya, "ye kak, nak apa"
kalau dulu, "ye dik, nak apa"
aku nak kembali jadi adikk~~!!!
ahahaha!
tak boleh blah!
LOL
XD

Amni said...

umur ko berapa? ekekeke... yang ko toleh tu kenapa? kalo aku, aku tak toleh tu.. sebab aku muda.. hahaha....

s h e e said...

agaga...seb bek la soalan tu x dituju kt hang...bolehla perasan muda lg kn... (>__<)

| cik azeya | said...

hahhah. igtkan ckp ng ko. hu5