Pages

Sunday, January 2, 2011

Jangan Ponteng Sekolah


Esok budak-budak dah mula bersekolah.. yang besar sikit mula beruniversiti@berkolej.. yang aku ni pulak duduk rumah tanam anggur..haha. wajib merasa erti penggangguran tu.. salah satu nikmat dunia orang cakap.. jadi kenalah rasa seronok bergelar si penganggur ok!


Nak cakap jadi penganggur sepenuh masa tak jugak.. actually, aku baru saje apply kerja jadi driver hantar budak pergi sekolah dengan Syarikat Puan Emak Sdn Bhd.. macam driver bus GBS gitu.. bila dah hantar pergi sekolah, mesti nak kena hambik jugak kan.. humph, nasib baik la adik aku tu dah sekolah menengah.. sekolah perempuan pulak tu.hehe.. korang jangan pikir mengarut pulak.. takan la aku nak mengorat budak sekolah.hahaha..


-------------


Semalam aku keluar main futsal dengan kengkawan.. singgah sebentar kat mesin ATM.. bukan nak tengok PTPTN dah masuk akaun ke belom.. tapi nak tengok ada berapa sen lagi leh withdraw.. maklum saja la.. da tinggal 2 angka, kan.. masa beratur kat mesin ATM tu, ada sorang brother tengah Q dan dua orang awek sedang dok gedik-gedik tekan mesin ATM.. punya la lama tunggu dorang dok romen mesin ATM tu.. siap sembang bergelak ketawa lagi.. ni mesti student USM.. mentang-mentang la scholarship korang dah masuk yer.. nasib baik brother kat depan aku tu sabarnya tinggi..


Masa aweks tu nak belah, dorang macam sengaja buka ruang kat tengah-tengah.. mungkin nak suruh orang tengok baki akaun dia..

RM 3,458,60

Banyak betol duit minah ni.. aku rompak baru tau.. aku punyer la beratur lama tunggu minahs tu setel.. padahal aku nak draw RM30ratus je.. buang karan betul.. sekali sampai turn aku mesin tu cakap ada not RM50 je.. aaargghh!!! demmit..sindir aku la tu!




13 Mitos:

kahirie said...

rompak je...macam takbur dan tidak mencirikan aspek2 keselamatan je...

diana said...

haha..
orang pompuan memang suka menunjuk2..
takpe..
kamu kerja nanti ada la rezeki untuk kamu..

six.september =_= said...

Nak gelak sat

KAHKAHKAH~

orang yang takdak duit memang emo semacam. aku pon takdak duit jugak. heh.

Cik SHiNJU said...

Aku stuju ko rompak aweks tu..
Hasilnye kita bahagi dua!

aleen aiden said...

ki3.sian ang kan.da kene bratur kat atm sbelah.xpulak nak bratur smula tuh brape lame nak tggu turn kan.wiii

zuhanismohamed said...

ah..rompak je duit minah tu..baru masuk duit skolar kot..he he :p

Peminat Katie Holmes said...

haha. bank aku pun tinggal 31 ringgit jer.haha. nak keluar asb sayang pulak.

Tapak Kaki said...

kahirie: takbur sungguh.. kena paw tengah jalan baru taw..


diana: pompuan suka menunjuk ek.. patot la.hehe


6/9: aku tak emo pun.. cuma kurang sabar je.haha..


yun: uiks.. ko pun mau jugak.. ;P


aleen: tau tak pe.. menyirap aku dok nunggu dorang..


zuhanis: sah-sah duit skolar tu.. aku tak pikir itu duit loteri..


bf katie holmes: rugi bro tak keluarkan duit kat asb tu.hehe

nabilah_2908 said...

duit scholarship or ptptn tu...?

kalau setakat duit ptptn..tok sh belagak dgn angka2 yg tertera...kelak nnti..siksa nak membayar semula..rasa macam tiap2 bulan tk pernh miss byar..tp bila tgk baki..seolah2 tk bayar..mcm tk tak bergerak je angka2 itu...huhuhu...

pengalaman sendiri nih..huhuhu...:)

jadi driver dpt elaun tak...? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ENTRI MAKAN-MAKAN

Cik Moon said...

oo..mesin tu leh cakap erkk.. bukan terpampang tulisan je ke? ngee~

Puteri Iqa Izyan said...

dah romapk nnt share ngn aku ye.haha.


p/s: thanks singgah and drop komen. sknag mase nk balas balik komen since line tenet ok la jugak ;))

h A n Y S said...

hahahaha~ pandai mesin atm tu main sindir2 ang kan?

s h e e said...

ekeke...saba2...saba separuh dr iman...hehe...manyaknye duit budak tu...