Pages

Monday, May 30, 2011

Kerinduan


Tersentak pulak masa tengok final champion league semalam.. bila berdarah atlit ni memang macam ni.. aku cemburu tengok si Messi dok menggelecek macam lipas kudung.. geram tengok Park Ji Sung berlari tak henti-henti.. kemenangan Barcelona ke atas Man United masih terasa hingga ke hari ini.. even pergi kenduri kawan aku tadi pun, kami dok bersembang pasal bola.hehe.. semua orang kemaruk.. biasa la.. man's stuff..


Kalau dikira balik, dah masuk 4 bulan aku injured.. masih tak boleh berlari, jogging apatah lagi nak bermain bola.. rindu sangat aku dengan aktiviti dulu-dulu.. bila baru dapat aku kembali seperti asal.. kembali menyepak bola.. bangun pagi pergi jogging kat taman.. ramai kawan-kawan yang mengajak bermain futsal.. jawapan aku seperti juga jawapan semalam, minggu lepas dan 4 bulan yang lepas.. masih lagi tidak.. benci untuk aku menolak pelawaan mereka..


Entah bila baru sembuh injury aku ni.. buat masa ni aku masih berfisioterapi.. sebelum ni buat dua treatment je.. sekarang tambah satu lagi.. wax therapy.. ala-ala macam citer Wanted lakunan Angelina Jolie.. dia kasi wax satu badan.. aku cuma kat bahagian ankle je..



Wax therapy ni boleh tahan panas.. sampai terbakar kulit kaki aku.. tu pun sebab kulit aku nipis sangat.. nasib baik bukan fragile.. aku tak tahu sangat fungsi wax therapy ni.. yang aku tahu therapy ni untuk mengurangkan kesakitan je.. bukan untuk healing process pun.. harap ada manafaatnya.. duhai kaki, cepat la sembuh.. aku betol-betol rindu nak bersukan seperti sedia kala..

8 Mitos:

diana said...

tu dia..
besaq nya kaki..

h A n Y S said...

whoaaa..lama gak ye, aku ingat da elok dah kaki ang.. sabo la ye, kang kalau tak elok lagi dah belari, takot bertambah terok~ jd surirumah tangga sepenuh masa ah ang ni ea? haha~ :D

s h e e said...

alolo...syiannye...hope kaki kamu cepat sembuh...amin...

pasni kalo bersukan be extra carefull k... :)

nabilah_2908 said...

alahai...kesian dia....dah bape lama eh puasa dari bersukan...?

sabar la sikit eh...moga cepat sembuh.... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
1H 4W

Tapak Kaki said...

diana: besaq ka? besaq lagi kaki gajah.hehe

hanys: memang lambat nak recover.. 6 bulan jugak kot.. aku ada bakat ke jadi suri rumah? nak jugak aku kalau berbakat.hehe


ecah: thanks.. nanti aku double extra carefull.hehe

SyazWaniAmira said...

semoga cpt sembuh! n dpt mulakan aktiviti2 dulu tu mcm bese...amiinn :)

Cik Ungu Kamila said...

hensemnye kaki ang. erk -_-'

get well soon, Tapak Kaki.

Tapak Kaki said...

wani & cik ungu: thanks yaa..