Pages

Monday, November 16, 2009

Baik Punya Pakej

hari yg suram.. walaupun hari yg indah tanpa hujan, aku tetap rasa tak best.. macam mana nak best dah aku tak tidur semalaman sebab kaki aku melecet teruk ditambah pula dengan sakit gigi tahap 90 petala langit.. erkkk!

aku cuba tidur awal semalam.. bila dah terlelap disebabkan pengambilan pil yg disyorkan ahli farmasi bertauliah, handphone aku pula berbunyi.. pergh, potong habis.. makcik aku telefon rupanya.. dia bagitau yg elaun praktikal aku sudah kuar.. tunggu masyuk dalam peti cash deposit je..yeah.hehe.. yg kelakarnya aku cakap la kat makcik aku tu, "awal bangun hari ni, apasal?".. makcik aku ketawa terbahak-bahak.. rilek je dia sounds aku balik, "bangun apanya, orang baru nak tido. baru pukul 12 midnite la".. haha..terkena aku.. aku mamai sesudah terjaga mengejut..rupanya aku baru tidur sejam..dah macam tidur seharian.. aku ingatkan dah subuh..aiya.. =D

nak sambung tidur balik dah tak dapat.. humph, aaargghh..sakitnya!

aku terbaring, tergolek dan mengerang sampai subuh.. lepas solat subuh aku terus hantar adik-adik aku pergi sekolah.. sakit masih tak reda.. malas nak pergi jumpa dentist.. leceh nak kena buat appointment. tapi pagi esok aku dah nekad nak pergi jumpa dentist.. dah tak sanggup tahan azab sakit gigi ni lagi..

hari ni juga dah mula petang yg membosankan tanpa buat rutin paling tetap dan utama aku.. tak dapat aku nak pergi main bola.. kaki dah melecet teruk.. jadi aku dok rumah menyesali dan memikirkan kenapa la tiap-tiap kali aku pakai kasut baru kaki aku akan melecet.. ada sesiapa tahu???

5 Mitos:

aRien de GreaT said...

weh..klu skit gigi mang skit..mak aku bru je lepas g cabut gigi...hehehe..aku dh rsa semua tu..dh 2 ggi aku hilang..hahaha

lots_of_hatred said...

nmpk ye bukan aku sorg je la yg rongak.haha

Siti Shuhadah Zainol said...

mmg.. cam shu.. tiap kali pakai kasut baru mesti melecet... kdg2 fade up gak.. berkaki ayam jer la... senang!!!!

Tapak Kaki said...

sebelum pakai kasut baru, patot ye letak vaseline gel kat tumit.. baru tak melecet. petua zama moden.hehe

Anonymous said...

ak pn same.. stiap kali pkai kasut br mesti die mkn kaki ak dlu.. aiseh!! sok2 ble kaki ak da xrupe kaki br la kasut tue akn jd ksut kesayangan ak.. yg selese... ::riffa here::