Pages

Tuesday, November 3, 2009

Dugaannya

penulis: si lincah
pengompos: si lincah juga

ini cerita bukan pasal budak nak jadi askar..tapi cerita aku nak jadi angkasawan..haha..sebenarnya sesuatu terjadi pagi tadi..seperti hari-hari yg sudah, rutin selepas solat subuh aku pegi antar adik-adik pegi sekolah.. punya la selamba turun rumah kul 7.. sekali aku start keta tak hidup..dengan tenang aku start..aku mula cuak bila dah masuk kali ke-3 aku start tak hidup...dah la adik-adik aku ada exam hari ni..aduyai..

aku rasa mesti bateri dah kong sebab tekan hon pun tak bunyi..hurm.nak dijadikan cerita, keta satu lg tu pun tak dapat start jugak..masalah yg sama. bateri tak berkuasa..semua jadi wasted car.hehe..for exhibition only..satu hal pula nak repair keta ni..aku sidai kat garage baru tau..berani lak aku nak buat macam tu.haha.. :P

at last aku tebalkan muka minta tolong ngan jiran belakang umah yg ada anak cun (cewah) untuk tumpang adik-adik aku ni..sempat lg aku usha anak dia masa antar adik aku pegi umah dia.haha..kiranya satu masalah dah setel.. adik-adik aku selamat pegi sekolah untuk jawab final exam..sama macam kawan-kawan aku kat UiTm skang..semua orang nak jawab final exam..they like it.hehe..

masalah yg kedua; macam mana nak betulkan kedua-dua keta ni.. takan nak biar tersidai kat garage je.. jadi pagi tadi aku buka bateri tu dan terus antar pegi kedai.. mulanya pomen tu suruh tukar baru.. $$$$$..RM 155 katanya dengan melempar senyuman manis..hoho..nak cekik darah aku la tu.. aku suruh dia charging je dulu..kalau charge baru 5 ringgit..nanti kalau tak dapat pakai juga baru aku beli baru.. harap-harap tak melayang duit aku yg tengah pokai ni..aku setelkan keta kancil dulu.. keta wira aku sidai.hehe..save bajet..

9 Mitos:

aRien de GreaT said...

hehe..ni la punconyo..huhuhu...
lepas ni ko dh leh kawen din..heheh

lots_of_hatred said...

apasal lak dah boleh kawin?
nak ke org kawin ngan org macam aku ni.. duit tara..keje pun tara.. rupa je ada.hahaha

hizjah shaari said...

ok la tu...jnji ada rupe...hehe~~kan aren kan..

lots_of_hatred said...

ni macam puji dalam perli je.hoho..

aRien de GreaT said...

haah kak ija...smua din xde..tpi DIN ADA RUPA...huhuh..(fb ko yg ckp cmtu kan)

lots_of_hatred said...

mesti la smua org ada rupa.. cuma cantik ke tidak je..... aku mgkin dlm kategori tidak kot..

Musezafar GB said...

din ensem!

Siti Shuhadah Zainol said...

ok la... hensem... kalau x.. xde la pakcik nak wat menantu....hehehe...

Tapak Kaki said...

haha.. pakcik tu bergurau je kot..