Pages

Thursday, October 27, 2011

Sembang Kencang




Sejak kebelakangan ni aku ada 'menambahkan kawan' bukan di facebook atau aplikasi maya yang lain tapi dalam dunia sebenar.. kebanyakan kawan aku ni dalam lingkungan geng-geng yang aktif bersukan.. sebab social-life yang sama.. lainlah kalau aku ni artis, mesti Adam Levine tu dah dalam 'friend list' aku..



Aku nak cerita sikit pasal kawan aku sorang ni..


Mamat ni satu geng bola dengan aku.. main bola memang terer la.. walaupun lutut dia injured, masa ambik freekick, saing-saing Safiq Rahim jugak bola dia curve.. memang dia selalu bubuh gol.. yang tak tahannya bila dah scored, haa mula la sembang tak ingat dunia.. 'kalau tak da aku, takan menang team kita ni", bak kata dia.pfftt..


Selain dari main bola, mamat ni selalu jugak race haram.. bawak keta kancil turboooo 'kawan dia puyer'.. bertaruh pulak ada la dalam RM200-800.. tak pernah pulak dengar citer yang dia kalah.. asyik menang je manjang.. keta 'kawan dia' laju lah! skill bawak keta dia terbaik lah! lain-lain lagi lah! ok.. kalau dah menang tu, sah-sah duit taruhan dia dapat banyak.. kaya dengan duit haram la senang citer! tu pun kalau betul dia menang..


Tapi yang peliknya aku tengok gelagat dia tak menunjukkan dia ni kaya.. kasut futsal tak da.. sewa kasut manager aku tolong bayarkan.. main futsal masing-masing collect tapi dia sorang je buat rilek.. sehinggakan duit minum air pun orang lain yang tolong bayarkan.. aiyo..orang macam ni pun ada ke?!!!


p/s: aku cerita ni bukan nak mengumpat dia.. cuma tolonglah.. kalau kita tak da apa-apa sekali pun, jangan dok sembang kenchang sangat.. aku masih nak berkawan dengan ko laa..

7 Mitos:

diana said...

ok..
mulai hari ni kira panggil je dia tin kosong..
ekekekek

h A n Y S said...

kau stil lagi blh nak kawan ngan die ea? kalau aku, kurang sket kot, kalau blh aku elak, aku elak dr kwn ngan dia..bkn pe, annoying lah..heh heh.. ;p

Tapak Kaki said...

kak diana: still panggil dia 'kawan'..

hanys: kawan tak salah.. cuma kena pandai handle la mamat yang macam ni..

h A n Y S said...

yup, memang tak salah..sangat2 tak salah..cuma kadang2 kawan ni besar pengaruhnya dalam idop kite.. tapi kalau kita pandai jaga dri..ok la.. ^^

Tapak Kaki said...

silap kawan boleh bawak masuk neraka.. kawan baik boleh bawak masuk ke syurga.. :D

Puteri Iqa Izyan said...

ni antara spesis kadang2 aku rasa nak humban ke laut. tp still lagi kawan. =))

Tapak Kaki said...

iqa: kalau kawan pun kita mesti berpada-pada kan.. :D