Pages

Friday, June 25, 2010

Padan Muka Aku!


Seperti addicted to internet, aku juga tak dapat nak berhenti dari bermain bola sepak/futsal.. dah macam ada dadah dalam badan aku ni.. tak cukup main waktu petang, malam pun aku bantai pergi main futsal.. bila dah macam ni gayanya, ada la upah, bonus atau penangan untuk aku..



Tak sampai 5 minit aku main bola semalam, aku terus keluar.. tak sempat aku nak buat tendangan lencong ala-ala David Beckham, dah kena keluar padang.. sebab apa? Bukan sebab kena kad merah, tapi injured.. otot peha aku koyak! Bak kata orang putih, quadriceps strain/tear.. ni la penangan orang yang tak reti berehat dari menendang bola.. over exercise, over stretch dan segala macam over..


Tak cukup lagi dengan injury tu, balik rumah je terus aku demam.. datang segala virus batuk dan selesema.. suhu badan dah naik mencecah tahap gunung berapi nak meletop..mungkin ini yang orang dok cakap-cakap demam bola.haha.. nak pulak World Cup sekarang ni dah nak masuk pusingan kedua tanpa kelibat pasukan Perancis ngan Italy.. jangan sampai Spain pun tak layak ke knock-out round sudah la.. boleh demam seminggu dua jugak tu!


Sekarang masa untuk aku rest kat rumah melayan bola sepenuh masa.. tak puas tengok secara live, highlight pun aku layan.. sambil-sambil tu boleh jugak aku letak ice kat peha aku ni.. harap-harap cepat elok peha aku ni sebelum manager Sahabat FC pecat aku dari team.. mau makan sebulan jugak mahu sembuh ni.. owh tidak!

25 Mitos:

Shu Shinju said...

tu la..org da ckp kat awak bebaru ni... tapi degil... ceeewah.. membebel cam mak2 plak..hehehe...

Now, jadilah surirumah sepenuh masa yer...

Get well soon k..

lady XOXO said...

alorrrr.. cianyer... ni aper ler wat tendangan DAVID plak.. udah ler EN TAPAK KAKI.. kamo duk umah jer ler tngok ENGLANG main.. wakakaka... huit jgn marah... ngeeeeeee.. cepat cemboh.. fuh

Tapak Kaki said...

shu: wat pe jadi surirumah kalo dah ada wife.wakakaka

xoxo: England main tak best.. tengok Spain baru chareee..hehe.

nabilah_2908 said...

hmm...betul2 demam bola ni...bawa2 la berehat yupp.. :)

take care...get well soon..(^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
MEMOTONG KUKU MENGIKUT SUNNAH

Shu Shinju said...

iyor la tu mr.tapak kaki......

Tapak Kaki said...

nabilah: hehe..memang kena rest pun.. aniway tq

shu: apsal? x caya ke.haha

aleen adela akoo ^_* said...

eee klo aku dapat laki spesies cenggini,terokla ko duk dgn aku..saket xsaket,tido luar!aku xdulik.siang mlm bola,hoh!marah btol aku.agaga~~
smoga ang cpt sembuh! ^_^

*Fawa* said...

haha..lawak awk nih...

Tapak Kaki said...

aleen: nampak sangat ang bukan jenis isteri yang solehah..macam mana mau masuk syurga kalo macam ni.hahahaha

fawa: orang tengah sakit dia leh cakap lawak lak..hadoyai..

Nik Nur Faeezan said...

smge cpt smbuh yep ;)

Tapak Kaki said...

tenkiu

isteri terabai,pendang kedah said...

muahaha,ang kire aku je nak masok sorga xnak,abeh ang 2 mengabaikan tanggungjwb hasek tgk tb siang mlm.a a?sila jwb klo brani.keh3
ang xnak masok sorga jugak ka? ;P

Tapak Kaki said...

hadoyai..tak semestinya aku tengok bola aku tak laksanakan tanggungjawab aku.. lagipun aku belom kawin lagi maa.. ang ni serkap jarang la..

Cik SHiN~JU said...

Salam Tapak Kaki..eh cemane nak salam ni ek...ngn tapak kaki ke tapak tgn...kompius ai...;p

semoga cepat sembuh n jgn serik tendang bola lg...

Spain msti ke final punye la...

Tapak Kaki said...

salam.. cik shinju tak penah ke tengok orang bersalam pakai tapak kaki..?

kompem leh juara SPAIN tahun ni.. hopefully

Yuni Aisyah said...

kecian dia sakit...tu la gile bola sgt...rest dlu bru aktiv balik..

so, piala dunia thn nie sokong sape?

Cik SHiN~JU said...

tag...

s h e e said...

lorr...cmne boleh jd cmtu plak...lenkali hati2 k...get well soon...

take care...

Shu Shinju said...

ai..mano mu gi? senyap jo...sehat ko?

Tapak Kaki said...

yuni: biasa la. player memang macam ni.hehe.. saya sokong espana, spain dan juga sepanyol..

Tapak Kaki said...

shee: menda dah nak jadi memang tak leh nak elak da..

Tapak Kaki said...

shu: ambo sehak jah.. cumo bizi sket..hehe

nabilah_2908 said...

so...mcm mn sekarag..dah ok...? :)

Yuni Aisyah said...

spanyol leh mng ke thn nie.??x nmpk belang lg la..

Tapak Kaki said...

nabilah: status quadriceps masih lagi sakit..so tak dapat nak menendang bola dalam masa terdekat.. tq sudi bertanya

yuni: kompem ar leh champion.. hero memang simpan belang dulu.. last baru tunjuk.hehe