Pages

Tuesday, June 14, 2011

5 Bulan Berlalu

Aku tak bisa kejar larian seorang budak berumur 4 tahun..korang tahu tak apa ertinya?! betapa pilu rasanya bila bekas jaguh spinter wakil rumah sukan kuning suatu ketika dahulu (kononnya) tak mampu nak menyaingi larian seorang budak yang masih minum susu botol.. terkesima! sedih! tension! kalau diajak sprint 50 meter dengan orang tua sekalipun aku akan tercicir jauh.. confirm!



-masa bergelar jaguh dahulu-

Sudah 5 bulan aku jadi OKU.. langsung tak dapat nak slow jogging atau fast walk sebelum ni.. apa-apa pun aku masih bersyukur masih boleh berjalan normal.. semalam aku ada jumpa doktor pakar mintak consultant dari dia.. menunggu 4 jam dan sesi consultation tu tak sampai 5 minit pun macam haram ..di hujung sesi tu aku sempat tanya "dah boleh exercise ke..?".. doktor jawab simple, "boleh"..


Jadi pagi tadi aku try pergi exercise kat port biasa.. buat exercise untuk rehab ankle sprains.. lite exercise puyer.. antaranya Achilles Traning, Toe Rises, Heel and Toe Walking dan Slow Jogging.. masa exercise tadi memang rasa sakit tapi ku tahan jebat.. mencucuk macam kaca dalam kaki ni.. untuk sembuh, aku gagahkan juga!


Hari ni baru first day exercise.. aku nak try sampai minggu kedua.. nak tengok progressionnya macam mana.. harap-harap makin pulih dan jadi normal balik..


17 Mitos:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

insyaallah..akan pulih tu... slow2..jangan paksa..

nabilah_2908 said...

errm...tiba2 ransa ngilu la bila membayangkan sakitnya bila kaca tercuck di kaki...huhu....

hope lepas ni...kaki tu dah tk sakit lagi... :)

p/s: kat area selatan ni..baru nk start musim durian...tak macam belah2 utara...dah habis dah pun.. :)

diana said...

tak sabar nak main bola eik???

zuhanismohamed said...

cuba exercise slow2 ok..if sakit jangan paksa2 pulak kang makin serius pulak..

moga ang cepat sembuh :D

Cik SHiNJU said...

1st ker? mesti bukan kan..uhukk..
semoga kaki ko cepat pulih...
nt leh men futsal balik.. (ikhlas neh) hehehe...diam x diam 5 bln dah ko injured eh..lama gak nak pulih upenyer..

aleen aiden said...

saya rumah kuning juga!asal aku masuk belari je kompem dpt nmbor 3.xkirala acara berpasukan ke berseorangan ke,tetiap taun dpt nmbor 3.pelik juga.kah3

Mrs.PaPaDom said...

gudluck and take care. :) get well soon.

Tapak Kaki said...

cikmoonadnan: tak paksa pun.. cuma rasa macam dah lama sangat sakit..


cik nabilah: lepas ni kalau sakit jugak redha je la..buat macam biasa.hehe..

p/s:best kalau durian tu buat aiskrim.hehe..


diana: aaha..tak sabar..


zuhanis: hari ni dah hari kedua aku pergi exercise..


yun: mesti la first.haha.. nanti bila kaki dah sembuh, bukan takat futsal je aku nak main.. macam-macam lagi ok.hahahaa....


aleen: ang selalu dapat nombor 3 ek.. mungkin ang dilahirkan bukan untuk jadi juara kot.hehe :P


mrs papadom: thanks ya..

cik azeya said...

weh, get well soon der! aku terase sakitnye. T_T

Anati Soki said...

weyh.. jgn heavy sgt exercise.. T__T
aku injured ritu. dah 1thn kot tak build up muscle balik./. tuh yg berlomak2 skrg ni

HonEyBuNNy said...

semoga cepat sembuh tau...

oarang laki neh lasak kan..

ila dulu pernah patah kaki...3 bulan xjalan lgsg...skrg ne after 5 years baru berani lasak2...heheh

::Hanyll:: said...

rilek la~dugaan tu..sabar na

Tapak Kaki said...

cik azeya: ang pun pernah injured macam aku ke?


anati soki: ang injured apa dulu? lomak tu boleh dikabar balik..jangan malas-malas ye.hehehe


honey bunny: ila patah tulang apa dulu? jangan cakap patah hati sudah laa.hehe.. lama jugak 5 tahun baru recovered. trauma betul tu..


hanyll: ye..sabar tu memang pakaian aku.hoho..

ghab van hal said...

selamat pulih..:)

Yui_Wani said...

>.< go go go! Aja aja fighting!!!!! ^O^

cik azeya said...

tak penah, tp cerite ang buat aku rasa sendi2 aku sume sakit2. haha. pelik kan , aku pon pelik. -.-

Tapak Kaki said...

ghab van hal: tenkiu..


yui: fight like u will die..hahaha


cik azeya: aku ingatkan ang pernah.haha.. baca cerita pun boleh rasa sakit ke? dasyat!haha