Pages

Friday, June 10, 2011

Tiket Oh Tiket


Dalam dua tiga hari ni, aku dok tengok ramai yang dok cari tiket.. bukan tiket bas express untuk balik raya, tapi tiket menonton secara langsung di venue berlainan.. yang perempuan dok cari tiket Final AF.. yang laki pulak dok cari tiket final PIALA FA Terengganu vs Kelantan.. itu pun sesiapa yang layan bola sepak tempatan terutama anak jati GANNU & KELATE..


Memana yang minat bola tapi tak layan liga tempatan (tak ultras langsung) dorang dok kalut cari tiket team EPL yang datang buat tour kat ASIA.. tak da hal spend duit untuk team kesayangan mereka.. kipas susah mati lah katakan.. antara team EPL yang confirm datang kat Malaysia; Liverpool FC & Arsenal FC.. tiket boleh tahan mahal dan jauh bezanya dari tiket final Liga FA.. RM108 (paling murah RM68) berbanding RM30..




*Masa memula FAM naikkan harga tiket final untuk FA Cup & M League, habis semua orang marah sebijik macam masa harga petrol naik.. RM30 je kot.. yang ni seratus lebih dorang tak complaint pulak mahal ke hape.. malah bangga dapat keluarkan duit beratus untuk beli tiket tersebut sebagai tanda minat dan sayang pada team pilihan mereka.. habis tu yang complaint harga tiket Malaysia mahal tu tak sayang kat negara ke?





Tiket final Piala FA dah macam pisang goreng panas di kala hujan.. ramai sangat tengah cari.. macam susah nak dapat.. ye la.. dah dorang cari tiket free @ sponsored ticket, memang susah la nak dapat.. aku dengar siap ada orang pakai cable lagi nak dapatkan tiket tu.. mungkin tiket banyak dah habis makan dek ulat kot..aisshh!


Tiket untuk match Malaysia vs Liverpool pun susah nak dapat.. sebabnya tiket tu kena beli melalui debit @ kredit bank STANDARD CHARTERED SAHAJA! dah bank SC yang sponsored team Liverpool, mesti kena ambik peluang la kan... jangan ada yang pergi beli dekat Bank Rakyat sudah.hehe..fans arsenal tak da masalah.. dorang boleh beli je tiket tu dekat mana-mana nike store terpilih..


*merujuk pada sesetengah golongan sahaja..

16 Mitos:

diana said...

kelantan dengan terengganu kamu sokong mana??
ke tak sokong mana2??

zuhanismohamed said...

kiranya ang beli ke x tiket liverpool lawan msia tuh ? ha ha

Puteri Iqa Izyan said...

smgt bola. hoyeah.

tp kalau aku, aku sggup buat mkn duit tu drpd beli tiket bola. hahahaha.

HonEyBuNNy said...

tiket oh tiket....

selamat la xminat bola...huwawwa..orang laki neh..suka betul dengan bola....lau x,xlelaki la kan..hahha

nabilah_2908 said...

pasal harga tiket tu...hmm..ada betulnya juga kan....bising ms haraga tiket naik hari tu...:)

Cik Ezy Comot said...

tgk bola dpn tv sdh..
tgk af pon dpn tv..
haha..

ganu menang!!
3-1
ekeke

Tapak Kaki said...

diana: aku berbaju merah malam ni.hehehe...


zuhanis: aku tak beli pun tiket liverpool tu.. duit tu baik saving buat kahwin.hahaha...


iqa: aha kan.. baik buat makan.. tapi makan apa sampai serat lebih tu..haha. ang mesti sokong terengganu kan?


honey bunny: betol tu..tak cukup kelakian la kalau tak minat bola.haha...


cik nabilah: bising kejap je.. lepas match dulu terus ok je sampai lah sekarang..


cik ezy: aku tak layan AF (anti).haha.. aku layan bola depan tivi je.. tak pernah terengganu menang ngan kelantan 3-1.haha

raihana said...

semnagt bole nie!semua orang tenagh cakap pasal klate n terengganu...=D

Cik SHiNJU said...

Aku tggu ko sponsor tiket..hahaha
Lum beli lagi baiiii....
Aritu mase dorg dtg aku beli hari perlawanan tu la..berlambak lg tiket..mase tu aku beli yg paling murah,rm30... skolah lg kan...sob..

Daus ckp mintak2 tiket dah abes.. ade ke patot! Aku pelik owg laki x minat bole nih..harap2 x jadi 'nyah' plak nt..auwwww..

Tapak Kaki said...

raihana: orang laki memang semangat pasal bola ni..


yun: aik, aku yang sponsor?! ko kan kaya..ko la sponsor aku..haha.

daus ko tu mungkin malas nak tunjuk minat dia kot.. padahal dia tu die hard fan man u.wakaka...

Pyka Rahmat said...

kami suka daudsu.

Yuni Aisyah said...

yeah terengganu mng...:)

Tapak Kaki said...

pyka: daudsu pun suka kat ang..

yuni: sokong terengganu ke?

HonEyBuNNy said...

ngeh3....

btol2....tapi ada jugak perempuan minat bola...heheh

Cik SHiNJU said...

Daus kipas susah mati MU?
hakkktuuuiiiihhhh...hahaha
dia siap ceramah aku lg ttg asal usul permainan bolasepak nih tau...aku wat x dgr jek...

Tapak Kaki said...

honey bunny: memang ada pompuan minat bola. tapi rare la.. tu pun dorang still tak tahu offside tu macam mana.hehe...


yun: ok la tu dapat ceramah free no charged.. aku sendiri pun tak tahu dari mana asal usul bola sepak ni..hahaha