Pages

Monday, June 27, 2011

"Masuk Lubang Kubur"


Pejam celik dah nak masuk bulan 7.. kaki aku tak mau jugak nak sembuh.. mengalahkan orang tulang patah.. rasa tak sedap hati, aku pergi jumpa doktor kononnya pakar.. aku menunggu lebih kurang 3 jam setengah baru dapat jumpa doktor.. yang kesian, jumpa doktor tak sampai 10 minit pun.. cakap tak sampai 250 patah perkataan pun..



Aku nak quote sikit apa yang dia cakap tadi.. “nanti awak masuk dalam lubang kubur ok”..erk.. aku dah meremang bulu roma bila dia cakap macam tu.. rupa-rupanya yang dia maksudkan lubung kubur tu MRI Scan atau ada jugak orang panggil CT Scan..tak pernah pulak aku masuk dalam mesin MRI tu apatah lagi masuk kubur..terkena aku ngan doktor tadi.. ppfftt!



Bila doktor cakap kakikakankusakit ni kena buat MRI Scan, terasa macam kaki aku ni injury teruk sangat yang amat.. sampai tak leh nak bawak berunding ke rumah urut langsung..patutnya masuk bulan 7 ni aku dah boleh beraksi balik dalam kancah bola sepak.. tapi kalau macam ni gayanya, lambat lagi nak jadi Safee Sali..



Tadi lepas jumpa doktor, nurse ambik darah aku buat standby..Jadi sekarang ni aku tunggu hospital kasi tarikh untuk MRI Scan.. cuak-cuak ayam lak aku.. sape tak nervous nak “masuk lubang kubur” kan… dah la first time.hoho.. Ya Allah, selamatkanlah hamba-Mu ini..







17 Mitos:

nurkaloi said...

then??

Cik SHiNJU said...

harap2 x serius la kan..
Safee Sali dh tua..ko kena ganti
dia cecepat..hakhak...
Tp kalau ko curi2 main bola gak
lg mmg menempah sgt la tu namanya..

zuhanismohamed said...

erk..aku pulak yang cuak dengar sampai masuk kena wat MRI scan kaki ang..

semoga allah selamatkan ang..

mizzCloudy said...

assalamuaikum.. hai cantik blog :)

Tapak Kaki said...

kaloi: what then??


yun: safee sali muda lagi la.. aku nak ganti steven gerrard :D


zuhanis: aku rasa tak teruk kot..sebab still boleh berjalan. tapi tak tahu la kan.. tunggu MRI dulu.. aniway thanks ya


mizzcloudy: waalaikumuussalam.. blog biasa-biasa je..

Cik SHiNJU said...

steven gerrard xmo bersara lg..
dia cakap kat aku nk main smpai umur 60..life begin at 40 kan..heheh..

aleen aiden said...

yeah,lebih kurang lama macam aku tunggu result darah aku aritu.nasib baik doktor 2 suweet.da xjd nk mrh.hak2

Cik Ungu Kamila said...

uii, lama gak kaki hang sakit tak sembuh2 lagi. aku doakan cepat sembuh ya :)

kalau aku tunggu doktor 3 jam, mau membuta sudah kat tmpat mnunggu tuuu. keh3.

Mrs.PaPaDom said...

nak spent time mlm ni baca post2 en.tapak kaki yg dh lama tertinggal. bsy keje. huhu.. knapa kaki cm truk sgt je? nti cerita perkembangan ok. harap smuanya akan ok.. :) take care

nabilah_2908 said...

semalam..masuk sini..nampk tajuk je...tk berani nk komen..huhu...

hari ni..baru ada entri nya... :)

isnya'Allah...xde pape la tu...bnyk2 doa eh... ;)

pandai tul doktor tu melawak..huhu...

nurkaloi said...

alaaa siannye ingat ape yang masuk lubang kubur...heheheh
terok sgt ke injured...urmm takpe laa kaki lagi pnting drpd bola sepak uh kan kan....


oke majulah sukan utk negare!! cepat2 sembuh

Umie Nadhirah said...

gile ape doctor tu boleh plak gune ayat cam gitu tgah2 org dok sakit -__-

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha..first time aku dengar..masuk lubang kubur... hahaha..

diana said...

pastu doktor tu kata apa tentang kaki kamu..makin teruk ke??
kamu tak duduk diam kot..
sebab tu kaki tak sembuh2 lagi..
tapi risau jugak kan bila tk sembuh2..
takut jangkitan kuman je..

Tapak Kaki said...

yun: mana ada pernah player main sampai umur 60.haha..


aleen: doktor laki memang tak marah patient pompuan..nature huh..


cik ungu kamila: masa aku dok tunggu giliran aku dah tak terkira aku menguap..ngantuk sangat..


mrs.papadom: kaki teruk sebab perangai aku teruk.wakaka..


cik nabilah: semalam terpost tajuk je..terklik.hehe.. nasib baik doktor tu melawak ala kadar.. kalau lebih-lebih memang kena la..


nurkaloi: bola sepak penting untuk kesihatana ok.hehe.. tak tahu la teruk ke tak.. tunggu sampai result MRI tu keluar nanti..


umie nadhirah: doktor tu mungkin bekas pesakit wad jiwa kot..haha.. dah lama umie tak datang sini kan..uhuk uhuk..


cik moon: uiks.. tak pernah dengar ke orang masuk lubang kubur.. ahli sufi selalu beribadah dalam kubur..


kak diana: doktor tu tak cakap pape pun pasal kaki.. dia cakap pasal MRI scan tu je.. kaki terkehel boleh kena jangkitan kuman jugak ke..?erk..

cik azeya said...

ahaha , weh, semalam aku baru pegi hospital. awat tak nampak ang? -.-

Puteri Iqa Izyan said...

ngaaaa... doktor tu pndai pulak takotkan hang. huhu