Pages

Friday, August 27, 2010

Library vs Wireless





Aku tak tahu nak kasi tajuk apa.. mungkin sipi-sipi kaitannya dengan celaan aku ni.. dengan menggayakan suara dan mimik muka Wan Kamaruddin dalam edisi siasat, “apa kejadahnya ada library tapi tak da wireless..?!!!”.. seketul tanda soal, tiga tanda seru aku kasi menandakan mood tengah bengang.. aku ni selalu buat kerja kat library dan memang tiap-tiap kerja-buat (bukan takat update blog je) aku perlukan internet.. sama seperti mayat perlukan kubur (ayat gertak).. kalau tak da wireless/wifi, macam mana aku nak surf blue internet untuk siapkan kerja aku..




Selalu aku datang library tak pernah pulak ada masalah not connected – no connections are available.. world class university mana boleh macam ni.. mesti kena internet access 24H di semua ceruk dalam university ni.. aku rasa ni mesti kerja pustakawan, kalau bebudak unibersiti panggil librariawanis yang nak sabotaj aku.. mungkin dia muak dan pening-pening lalat dok tengok aku selalu datang tidur buat kerja kat library.. busuk hati betul.. sebijik macam tong sampah DBKL..


Baik tak payah buat library kalau tak ada wireless.. kalau library kat sekolah pun ada wireless, malulah kalau library kat university tak ada.. tak nampak lak aku notis wireless is not available.. baik aku pergi makan lepak kat Pak Li Kopitiam (wifi here) buat kerja.. Dah! Malas aku nak bengang segala.. buat slim aku punya pahala puasa jek.. astaghfirullah hal-azim..!



19 Mitos:

Shu Shinju said...

Ayat last sekali tu yg bagus....astaghfirullah hal-azim..!

Sabaq no..pi dok kat Pak Li Kopitiam..tapi jgn order makan minum plak yer....:p

CgMas said...

Budak kolej swasta lagi kesian, kena bayar tp guna x seberapa. Masa2 nak masuk dia pun x sesuai, habis library ni apa gunanya? Jadi gajah putih je la..

Selipar Putus said...

haks3.. da slim tahap cipan pOse ang~ ilex der.. pOnteng pOse tak ajak nenek.. dush3~

h A n Y S said...

tu petandanya soh stadi tu..
jgn asek dok o9 ngorat awek kat ym je..
hak2~
:D

Peminat Katie Holmes said...

haha.sabar2.
selamat aku pakai broadband.
ne dah dekat 2bulan tak bayar tapi still boleh pakai lagi.haha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

baik tak de pada aku punya internet kat rumah guna berukband

nabilah_2908 said...

hmm...tk ktnye kt Librarian tu kenapa xde line..?

hari ni dapat line wife free dri jiran mana tah...hehehe..sebelum ni tkde lak..

kalau macam ni selalu..tkyh susah payah guna berokband lagi...sbb line skrg ni laju....besh..!! (^_^)

Peminat Katie Holmes said...

Tapak kaki:
anda ditag.

Tapak Kaki said...

shu: tak baik ponteng puasa tau.hehe..


teacher: nasib baik aku tak sekolah swasta punyer.. kat rumah ni pun rembat wifi jiran..haha


nenek: aku tak ajak pun nenek masih leh ponteng jugak kan.. macam la tak biasa.hehe..


hanys: uiks..ang macam tahu-tahu je aku dok ngorat awek kat ym.. ada aku terngorat ang tak?hahaha..


bf katie holmes: aku mana la mampu nak pkai broadband..


brutalsolo: ok ar tu ang ada broadband.. leh la meroyan selalu.hehe


nabilah: sama la.. aku pun rembat jiran punye.hehe.. malas nak tanya kat librarian tu.. buang karan.. dia bizi dok main facebook..


bf katie holmes: tag team ke?hehe

aleen adela akoo ^_* said...

hape punye pustakawanis lah bliau tuh.xkool langsung!
g slide cket minah 2.wu3

Peminat Katie Holmes said...

hahaha.

aku kalau pasal futsal.
anytime brader.haha

h A n Y S said...

laaa..br smalam ang ngorat aku kan? tak pasan ka..?? ahahaha.. :P

s h e e said...

hehe...bagus2...istighfar byk2 bile ade kesulitan... (^__^)

Aliesya♥Amani said...

ko pose ke masalahnye skg???
hahaha...aku pun bengang gak, tenet free kat bilik nie jap2 ngekngok je...lg2 weekend, mmg ngekngok. jap ada jap xda..

Yuni Aisyah said...

alahai ciannya....kolej ak paling best...dah la wireless laju..kalo x bwk laptop pon leh on9 free je...pc byk lak tu xyah nak berebut..hikhik...nak duduk 24 jam kt situ pon xpe..=P..I love my college bcoz I love my library...hahahaha

Tapak Kaki said...

aleen: aku malas nak slide je dia tu.. kang kena kad merah naya aku kena halau dari library.hehe..


BF katie holmes: nanti aku roger ang bila ada game.. insyaAllah pas raya kot..


hanys: laa.ang ke semalam tu yang aku dok ngorat...? macam mana leh tak perasan ni.hahaha


ecah: mode bulan puasa memang macam ni.hehe..


amani: ang pun apa kurang ngekngok jugak.haha...


yuni: ang dok kolej mana? aku nak tukar pergi belajar kat tempat ang la kalau macam ni..hehe. boleh?

sYaza said...

hehehhe...itu namenye intenet tu..u kau x byr bil la tuh..hehheehe

Yuni Aisyah said...

hahaha..nak tukar ke.???ak belaja kat segi uni colleg,kl..meh la..leh kte blaja sesama n on9 sesama..=P

Selipar Putus said...

esOk rayer!