Pages

Thursday, December 9, 2010

Treasure Hunt



Baru-baru ni aku, mak & ayah aku, adik-beradik aku, atok & nenek aku, pakcik & makcik aku dan sepupu-sepupu aku pergi mencari harta karun.. dari Kota Bharu ke Shah Alam ke Kuala Lumpur ke Bestari Jaya ke Melaka ke Seremban.. treasure hunting ni memakan masa selama 4 hari 4 malam..


Jenuh mencari tak jumpa-jumpa.. Kat shah alam tak da..kolompo tak da..bestari jaya tak da.. sama juga kat melaka pun tak da.. fuhh.. nasib baik di final destination kami jumpa kotak harta karun berisi emas tu.. alangkah bertuah.. aku kaya! kalau nak dikira nilai wang emas tu pakai sempuwa, ada dekat $1 juta US dollar jugak..


Aku rasa nak kongsi je wang emas ni.. sesiapa yang perlukan duit contact aku ok.. nanti aku kasi wang emas tu, korang tukar la kat money changer yang berdekatan ok..


$
$
$
$
$
$
$
$
$

harta karun tu ada kat bawah ni

$
$
$
$
$
$
$
$











19 Mitos:

little black dress said...

piqa nak!!!
hehe

Cik SHiNJU said...

alah...coklat hantaran minang tuh..
ko p la kedai beli topup guna emas tuh... :P

Puteri Iqa Izyan said...

cokelat duit!!!
aku nak jugak weh.

diana said...

eh..
macam kotk hantaran je..
nak kawen ye???
ha.......!!!!

Selipar Putus said...

kOya je kO ni..
harta karun la sangat.. geli usus nenek ni haa.. hik3

Shu Shinju said...

ni mesti pi keje kawen ni...

Yuni Aisyah said...

wah bestnya..!!nk pinjam sikit leh???buat tambng g melancong pas exam nie..hikhik..

nabilah_2908 said...

mcm hantaran jer....sape yg kawin/tunang...?

wang mas ni..kalau tk silap kat kedai..sekeping 20 sen... :P

jom ke APA KATA HATI pulak,
BROKEN RELATIONSHIPS

Tapak Kaki said...

piqa: kalau nak meh amik kat rumah..


yun: kat negeri aku memang urus niaga pakai dinar emas.hehe


iqa: coklat menggemokkan.. tak mau kasi.hehe


diana: aha. tu memang hantaran orang kawin.. geli hati aku tengok


nenek: tali pusat ang tak geli ke?


shu: bukan pegi keje kawin tapi pegi majlis kawin.haha


yuni: satu kotak tu kasi kat ang..


nabilah: macam pernah beli je kat kedai..

zuhanismohamed said...

nak sikit harta aku..tengah miskin papa kedana ni..ha ha

Cikbelog said...

dah lama tak makan coklat nieh.hehee..


psstt : cara undian akan dibagitahu nanti.Minggu depan baru leh vote..hee

Cik SHiNJU said...

beli spender pun guna dinar mas ker weh?

ANATI SOKI said...

heheh.. coklat duit syilin.. wahah.. kecik2 du;u slalu mkn.. hehe.. ada mcm2 kaler wrappr dia.. hehehe

Rowena Chasez said...

lama dah x jmpa coklat duit..
heeheee~

Tapak Kaki said...

zuhanis: bak sini alamat rumah.. nanti aku pos pakai burung merpati..


cikbelog: nanti aku afundi ang ok.. dapat hadiah nanti kongsi-kongsi.haha..


yun: boleh tak ang senonoh sikit.wakaka..


anati soki: sekarang susah mau jumpa coklet duit ni...


rowena: nak coklet duit tak?

nabilah_2908 said...

mmg pernh beli pun...tp ms kecik2 la... ;)

ANATI SOKI said...

hehehe.. tapi wrapper dia cm sedap giler ar ckelet tuh..skali rasa.. adooih.. keciwa.. wahaha

Cik Shinju said...

Erk...aku tanye ikhlas tu..
ape lak x snonoh...
kalau x pkai spender baru x snonoh..
Chaittttttt

Tapak Kaki said...

nabilah: kalau makan cokelat tu mesti sekali makan terus habis kan..hehe.

anati: orang tak makan wrapper even menda tu nampak sedap.. orang makan cokelate hookeh..wakaka..


yun: yang tak pakai spender tu ang la..wakaka.. tu yang aku cakap ang tak senonoh