Pages

Saturday, December 24, 2011

Frust.. Adoyai..



Disebabkan kawe tak jawab panggilan demo semalam, terus kawe dipersalahkan..
huh!.. terus hilang mood..


ceritanya macam ni..


Sebelum ni kawe ada pergi interview dekat sebijik company ni.. dan dia cakap akan bagi feedback sebelum cuti hari natal.. kawe memang excited gila la nak kerja kat company ni dan dia pun macam dah bagi harapan nak ambik kawe bekerja..


Dan selepas tu kawe memang alert lah dengan handphone.. tak sempat handphone berdering lama kawe terus angkat.. nasib baik handphone kawe tak bawak masuk dalam jamban sekali time nak mandi.. nak alert punye pasal.. ye la kan.. takot terlepas panggilan penting..


Nak dijadikan cerita pagi semalam kawe balik kampung.. nak kerjakan kebun getah mak kawe tu.. bubuh baja pastu tebas semak-samun sikit.. jadi kawe tinggalkan handphone tu kat rumah atok kawe.. kalau bawak sekali pun bukan leh pakai.. tak da line.. balik je dari kebun kawe check ada miscall dari unknown number.. terus kawe curious! 


Kawe check dan memang nombor tu kepunyaan company tu.. kawe bajet dorang akan call balik tapi memang bajet je la.. dorang tak call balik pun.. jadi petang tadi aku call dorang dan dia cakap kawe dah kena reject..




"semalam saya dah call tapi tak angkat.. jadi saya tak jadi la ambik awak bekerja"..  


Kawe speechless! Kawe rasa hampeh gila sekarang ni.. boleh ke dia kasi alasan macam tu kat kawe.. kawe tengok ada 1 je kot misscall dari dia.. 



kawe sero supo loser jah loni!

12 Mitos:

h A n Y S said...

Alahai, siannya ang..takde rezeki kat stu, try harder kat tempat lain ye dude~

Peace yow! Haha :p

nabilah_2908 said...

haih....mcm x munasabah je alasan y dia bagi...
xpe la...dah takdir mmg xd rezeki kt situ..

ada peluang yg lebih baik kt tmpt lain...sabar eh..jgn putus asa (^_^)

nabilah_2908 said...

haih....mcm x munasabah je alasan y dia bagi...
xpe la...dah takdir mmg xd rezeki kt situ..

ada peluang yg lebih baik kt tmpt lain...sabar eh..jgn putus asa (^_^)

najihah sahami said...

waa..smpai macam tu sekali..mak aihh..tak pela..dah takde rezeki keje kat situ. dia suh terus tolong kerjakan kebun tu lagi kot. heee

Juno said...

bagi alamat rumah dia.

meh aku setelkan.

*asah pisau

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

lorrrr..kejamnyerrr!!

diana said...

mujur kamu tak kerja situ..nampak gaya macam dia mudah2 je nak buang pekerja..jhehhe..
jangan risau..ada rezeki untuk kamu..;)

cik ungu said...

sila bunuh diri sekarang.

sekarang!


hauhau.takpelah. takde rezeki tu.
minggu depan donald trump kata nak amek kamu keje kan?

gilalahhhhhhhhhhh

nurkaloi said...

ermm sabo je lah yob
mungkin bukan rzki kat tmpat keje tu kowt

insyllah ade keje lain yg menanti

Cik Ungu Kamila said...

hai tapak kaki. i'm back yaw. btw, sedih wey baca kisah hang. aku pun macam hang gak baru nak cari keje. masih graduan segar lagi. doa2 la moga2 tahun baru ni dipermudahkan kita utk mndpt kerja. amin ~

Yui Light said...

Sebab tu je? LOL =.="
Company macam tu tak layak ambik hang bekerja. Serius gua cakap. gee gee

Aku belum sambung lagi. dalam masa 2 minggu lagi. huhu

Run Away said...

myb alasan kot...hekhek...;d