Pages

Thursday, July 21, 2011

Malaysia vs Chelsea


Aku terasa nak jadi pengulas sukan pulak.. nak jadi pengulas politik semasa memang tak layak la kot.. jadi baik aku ulas menda yang aku reti.. tapi yang ni bukan nak ulas sebab menda pun belom jadi lagi.. senang citer jangkaan aku pada game malam ni antara jersi hitam kuning belang-belang lawan jersi biru laut..


Sapa yang menjangkaan pasukan Malaysia boleh menang malam ni sila angkat tangan? hanya dibarisi skuad Olimpik, boleh ke negara kita handle game tu dengan baik? boleh ke nak bolos benteng pertahanan Chelsea yang macam peti besi bank tu? tak salah kalau kita letak sedikit harapan.. bukan harapan untuk menang tapi harapan untuk bermain dengan baik dan memuaskan..


Aku jeles dengan akak aku yang dapat tiket sponsor berharga RM108.. hampeh betul.. semalam dapat MMS dari akak aku gambar tiket tu.. saja la tu nak kasi jeles.. kenapa la tiket sponsor tu boleh 'jatuh' ke tangan orang yang tak bermain bola dan mengaku kononnya dia fans Man United..??? sungguh tak adil dunia ni.hahaha..


Tak apa la akak.. janji ang dapat tiket tu tak sama macam monyet dapat bunga.hehe.. dah rezeki ang..


Untuk perlawanan persahabatan sebelum ni Malaysia kalah dengan pasukan Arsenal 0-4.. dengan Liverpool pulak 3-6.. jadi, apa keputusan yang korang jangkakan malam ni? sape kalah sape menang tu mesti ramai orang yang boleh jangkakan.. yang penting kita melawan habis-habisan..

12 Mitos:

diana said...

kita tau dah kita kalah cuma nak depa main dengan baik..
tak mau la lepas gol2 bodoh je..
ada kat tv kan malam ni??
akak ingt tak dak..
jadi tak pi beli kuaci pun...

Nizam Ijam said...

aku lebih risaukan perlawanan dengan singapura nanti...


” Nizam Ijam Dot Com”

Arissha Sofea said...

ala..tengok live kt tv jer..huhuhu...lg best..

nabilah_2908 said...

tk menang takpe...tp kalau dpt sumbatkan 2 3 4 gol..dah baik dah tu... :)

h A n Y S said...

harap dorang dpt buat yg terbaik! and harap ramaaaaaaaaai lah yg pakai baju kuning belang2 mlm ni..and marilah kita berlompat-lompat terkinja-kinja trjerit-jerit bila nak gol! HAHAHA! memang tak boleh bawak tgk bola kat kdai aku ni -.-

Cik Ungu Kamila said...

toksah la jeles ngan kak hang. hang duk umah diam2 tgk kat tibi. keh3 XD

ILA HonEyBuNNy said...

yeahh..

lawan habis-habisan...jom tengok bola skrg..ehhe

zuhanismohamed said...

1-0..kira kebal jugak lah kan malaysia..haha

Klara Naimm, said...

aku fans chelsea. dan gila frust tengok depa main malam ni. teruk!

sorilah aku tak boleh sokong Malaysia sebab Baddrol Bakhtiar takdak. HAHA

gol kontroversi tadi wei. mencik!!

Yui_Wani said...

Coughcoughsayapunpeminatmucoughcough XD

Tapak Kaki said...

kak diana: semalam gol tak aci.. semua orang cakap gol tu tak patut kira.. so kita boleh katakan chelsea menang sebab nasib.wakaka...


nizam ijam: aku pun nak join ang risau..


arissha sofea: feel tengok live kat tivi ngan stadium tak sama.. langsung tak sama..


cik nabilah: 1 gol je semalam.hehe..


hanys: dorang memang terbaik semalam.. bukan main gasak lagi dorang.. dari belakang pun nak baham.. yang paling penting dorang tak takot nak baham john terry sampai terguling.hahaha...steady Jusoh!


ila: yeah! Malaysia Boleh!


zuhanis: mau tak kebal kalau main macam serigala kelaparan.haha..


klara naimm: kira semalam memang teruk.. abas saad pun cakap macam tu jugak.. walaupun bergelar pemain international(baca cara mama khalid okeh) still tahan bola pakai lengan..


yuibluefox: mu tak mau datang sini jugak ke?hehe

Tapak Kaki said...

cik kamila: aku tetap nak jeles jugak!hahaha