Pages

Monday, September 14, 2009

Count Down Begin

sekarang ni semua orang sibuk cite pasal raya.. sana sini kedengaran lagu raya.. semua radio pasang lagu raya kecuali stesen cina ngan tamil. tapi tak tahu la kan kalau diorang pasang lagu raya guna dialek mandarin or kantonis.haha.. mana aku nak faham.. selalu ye aku tak excited sangat pasal raya ni.. hati batu la katakan.. tapi raya kali ni ada aura lain macam sket.. dulu masa belajar kat sarawak aku tak balik beraya pun.. rileks je beraya kat sarawak nun.. tak sedih tak nangis tak rindu pada apa-apa pun.. no feeling at all..

apa la yg buatkan aku rasa lain macam utk sambut raya tahun ni.. mungkin aku puasa penuh kot tahun ni.haha.. tapi jangan lak cakap aku tak puasa penuh tahun-tahun yg sudah.. seperti raya sebelum ni, memang aku tak buat apa-apa persediaan pun.. raya macam gitu je.. ala kadar.. yg paling penting, pegi solat raya then kutip duit raya dengan pakcik dan makcik aku.. tak penah kurang dari seratus laa utk first round mengutip.haha..kayo kawe boh.. :D

apa-apa pun pada kawan-kawan yg balik kampung utk beraya bawa keta elok-elok.. safety first.. macam aku ni lagi la.. bawa 'passengers' dan 'baby on board'.. besar tanggungjawab tu kan.. lebih kurang macam cite 'transporter 3'.haha.. dari shah alam ke kota bharu memakan masa 8 jam juga mau sampai.. kalau jalan 'jam' lagi la lambat mau sampai..naik kematu punggung aku nanti..kadang-kadang amik masa 13 jam juga mau sampai.hoho..bolehkah anda bayangkan betapa seksanya berada dalam kereta tersebut??

Pesanan dari penaja :~

1- jangan lupa servis keta..check tayar ada angin tak?
2- suis kat umah dah tutup ke? Cermin tingkap pun sama..tutup ok. Kunci grill..
3- jangan lupa bawa balik baju raya..nnti tak beraya lak korang..
4- kuih raya pun bawa balik.. nnti tak da makanan nak bagi tetamu makan..
5- tido cukup-cukup sebelum memandu balik kg. at least 12 jam..haha..nnti korang ngantuk masa bawak keta..
6- buang sampah sarap dalam tong besar kat luar rumah..nnti penuh berulat la umah korang balik dari kg..
7- bawa laptop balik kg.. nnti senang mau send ucapan raya. Antar kat facebook sudey..
8- bla..bla..bla..bla..
9- rancang dulu sebelum balik.. nak balik bila? dan ikut mana?.. dah korang nak pegi johor, takan korang ikut highway karak..mesti la ikut plus kan..aku ikut driver bus je.haha..

p/s: hari rabu aku dah tak masuk office..yeayy!!!

7 Mitos:

hizjah shaari said...

salam..wahh..byk pesanan kamu din..
hahaha..ok2..kte akan pastikan keselamatan di utamakan..

erm..kt balik ari rabu gak..grak saing deh!!hehehe

lots_of_hatred said...

salam bonda..
ko mau beraya kat kelantan ke? jom ar.. kita pakat2 kasi jem dari highway karak sampai depan umah aku.. ok :D

aRien de GreaT said...

alalal..thun ni aku rya kt cni jer...tu pun blik kedah tym rya ke 4 sbb knduri kawen kawan..pape pun..samat rya yer...hati2 jgak :)

lots_of_hatred said...

arien: ok la tu raya kat mana2 pun sama.. janji biar hepening ok.. klu x hepening gak ko buleh tumpang umah jiran ko yg hepening ok

ThE C0NvErTeR said...

SELAMAT HARI RAYA..
W/PUN AK RASA TAKDA SALAH KAT KO, WITH PLEASURE TO SAID THAT SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR..(BATIN TAKDA) HEHEHEHE.........................
KIM SLM KAT FAMILY EIK..DPT DUET RAYA SHARE2 LEW KAT AK YG TAK BLK KG NEH..HUHUH SEDAY..TINGGAL SORANK..
GOD BLESS UR..

ThE C0NvErTeR said...

selamat hari raya bro..
anyway nak minta maaf (in case kalo adalah salah-silap ak neh)zahir & batin (adakew?)n hopefully your reach at your hometown without mess eik..huhuhuh..ALLAH bless you..

p/s:
dpt duet raya tuh share2 laew kat ak yg tak blk kg..sedih neh:]

lots_of_hatred said...

thanks jose.. nnti kalau ada duit raya lebih aku kasi ko. tu pun lepas aku masukkn semua tu dlm bank la ek.hahaha.. ko jgn sedih2 lak dok sorg. lone ranger x da hal puyer.. :D