Pages

Sunday, November 27, 2011

Jemputan Kawin di Fesbuk


Sekalung tahniah buat kengkawan aku yang baru saje graduasi dari zaman bujang.. jangan nakal-nakal lagi macam dulu sudah.. ingat! korang dah jadi suami orang.. dah tak leh ikot kami membujang lagi la nampaknya.haha.. semoga korang jadi suami yang soleh..


*********************


Kengkawan yang kawin ramai dikalangan sekolah menengah dulu.. dan aku perasan tak ramai yang datang.. tanya si pengatin jawabnya hanya sorang dua yang datang.. pelik jugak aku.. tertanya-tanya..


"cuaca baik, hujung minggu lak tu.. ke mana la dorang ni semua..", mengharap aku ramai kengkawan sekolah dulu datang kenduri yang sorang ni.. buat reunion sekali ngan kenduri kawan patot dijadikan trend aku rasa.haha..


  
Ajak kawan datang kenduri guna fesbuk pun dah jadi trend jugak.. senang bagi yang mengajak, susah bagi yang diajak.. 'create event' then invite all friends @ upload kad jemputan kawin then tag kengkawan seramai mungkin.. simple! info pun sekadar nama pengantin, tarikh, dan alamat.. peta pun terlupa nak taruk.. kalau taruk pun rajin pulak orang nak lukis balik peta tu print .. tu pun kalau ada printer kat rumah..




Mungkin tu antara faktor kenapa ramai yang tak datang kenduri especially kawan sekolah aku.. kalau kasi kad jemputan kawin aku rasa lebih bagus dan senang untuk orang datang.. cuma ada cost la kat situ.. tak se-free fesbuk..




Bagi aku tak kisah pun kasi kad atau tag kat fesbuk.. sebab hadir majlis perkahwinan kengkawan ni satu penghormatan.. hari yang besar bagi kawan aku.. aku tak mau terlepas.. 




kalau boleh bila ajak ikot fesbuk tu letak la sekali peta ye.. nasib baik la aku masih ingat rumah dorang.. tu pun penah pergi masa sekolah dulu.. tak memasal pulak sesat tak jumpa rumah.. kasi alamat je.. ingat aku ni posman ke.haha..


apa pendapat korang??? mesti ramai kawan yang ajak pergi kenduri guna fesbuk kan..






ps1: Selamat Tahun Baru Islam 1433 Hijrah..
ps2: Selamat Pengantin Baru..



16 Mitos:

Ezy Chiaki said...

betol la..
kalo hntr kad lg bgos dr jmpot kat pesbuk..

diana said...

jemput guna apa pun,kalau tak de kad sekalipun kita wajib pergi..ada yang tak tahu tu..
kesal dengan sesetangah orang yang bila tak de kad tak nak datang.

nabilah_2908 said...

bnyk juga jmputan dr fb..tp kalau kwn rapat..sy sndiri yg minta kad..huhu.. :-)

elok juga jmput dgn fb..yer la x semua almt kwn2 kita ada..tp jemputan tu biar proper..mcm en tapak kaki kata..biarlah lengkap dgn peta & almat yg jelas :-)

p/s: sy pernh attnd kursus urus jenazah..tp x pernh lg praktik kan (^_~)

محمد رازيق said...

hehe.. betul2.. aku pun tak kisah.. janji member jmput kan.. cuma lagi best kalu dapat kad kawin.. hehe.. lama aku x singgah blog ang ni.. meh dtg blog aku pulak.. nak2 kalu ang 'tertekan'.. hehe

Juliet_iRa~" said...

xkisah kalo dijemput guna fb..sbb kebanyakkan mmg letak peta pon..;p

xpon sis akan google map cari kalao xtau jalan la..kekeke ;p

ILA HonEyBuNNy said...

aaahhh...semua guna fb ja skrg..huhu...mudah dan ramai kwn2..ehhehe

hurm...rini xbf tawin..tp dia xinvite pn..huawwawwa

nurkaloi said...

psss...kalau kaloi jmput dgn cre blgwalking jerk ok tak? hahahah

ainraus said...

seronok dapat invitation wedding! :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm ramai kengkawan yg jemput guna fb.. tapi majority akan minta alamat buat sape2 yg nak dtg... nak pos kad jemputan.. tu yg lebih baik.. sbb ada kad.. lebih mudah.. kita nampak.. kalo guna fb je.. bukan sepanjang masa kita online kan.. so..leh jadi lupa...

ciK LyndaWawa said...

graduasi dari zaman bujang...wah......kacak da jak ayat camya..hehe

h A n Y S said...

ramai gak member2 aku invite guna cara gini, nak kata semua member yg kawen semua invite guna fb,tapi best lagi kalau ada kad kot..boleh simpan, yelah..member sekolah kawen kan..heh heh..

ang bila plak nak kawen??!!jangan lupa invite aku!hehe ;p


p/s: selamat tahun baru islam.. ;D

Yui Light said...

Hahahhahaa betul tu....Jimat kos sangat!

Wei aku konpius sikit dgn ang ni...ang ni org mana? Sarawak ke semenanjung? hahahahahhaa xD

Tapak Kaki said...

ezy chiaki: kad lagi elok kan..


kak diana: jemput orang kena ikhlas dan cara yang betul.. kengkadang macam ajak-ajak ayam..


cik nabilah: selalunya aku tengok orang ajak pakai fesbuk ni macam tak bersungguh pun.. dia main invite semua kawan yang ada dalam friend list dia even dia sendiri tak tahu sape..

p/s: bagus la ang tau cara nak uruskan jenazah.. suatu hari nanti mesti boleh praktik..


mohd razak: setem sekarang mahal bro.. orang nak save bajet.hehe.. nanti aku pergi blog ang..


ira: rajinnya dia google.. dapat ke cari based on alamat?


ila: ex-gf aku pun kawin dulu tak jemput jugak..huawawa.. kang nanti bila tengok ex datang tak jadi kawin lak.. tu awal-awal tak jemput.hehe


nurkaloi: jemput guna blog pun boleh janji bersungguh..


cik moon: aku setuju dengan pendapat ang tu.. tak semua orang ada internet kat rumah kan..


cik lyndawawa: ayat jak kacak, tuan sik kacak.haha


hanys: kad jemputan kawin pun ang buat koleksi ke?hehehe.. kalau ang nak datang kenduri aku baru aku ajak..boleh gitu?


yui: jimat tak pe jangan kedekut sudah.hehe... aku orang malaysia :p

Run Away said...

musim owg tawin2....neh...;d

najihah sahami said...

kalau yg jauh2 tu hanya mmpu wish je. huhuu..

Tapak Kaki said...

run away: musim orang kawin ngan musim orang berkhatan.hehe


najihah: pape pun kita kena tetap doakan untuk kebaikan perkahwinan kawan kita..