Pages

Tuesday, November 15, 2011

Bukan Takut tapi Kurang Percaya



Sedikit update pasal kakikanankusakit.. 


Kalau dibilang sudah 300 hari lebih kaki ni sakit.. sakitnya tak sama macam awal-awal dulu.. sakit geli-geli je.. pendek kata belum pulih seratus peratus.. haa. lama bukan.. nak dekat setahun jugak tu..  


Sepatutnya 13hb lepas aku kena masuk wad untuk bedah kakikanankusakit ni.. 
tapi aku call nurse yang arrange operation aku tu cakap saya tak mau datang.. selamba badak.. baik punyer keputusan aku buat.. aku rasa la..


Aku bukan takut nak kena operate.. 
cuma aku kurang percaya kat doktor tu.. senang-senang je dia cakap nak operate.. dia check kaki aku ala kadar pastu terus buat keputusan nak buat operation.. amboih, senang! dia ingat aku ni kena diabetis ke hape..


Title dia memang doktor pakar tulang.. 
kata pakar tapi tak kasi info pape pasal operation tu.. just tanya aku nak ke tak nak.. aku ni yang tengah blur nak sangat kaki ni sembuh cakap setuju je la masa dia tanya tu.. buat muka seposen.. nasib baik appointment tu buat sebulan lepas.. so, boleh la aku balik pikir tanya pakar-pakar lain..




Aku ada tanya lain pakar.. 
dorang pun terkejut kenapa doktor tu decide nak buat operation.. padahal aku leh jalan elok.. range of motion (rom) aku pun not bad.. terjejas sikit je.. tak teruk sampai kena bedah.. 




Sorry la doktor kononnya pakar.. 
saya tak nak dibedah doktor.. sepanjang saya di bawah pemerhatian doktor, tak pernah doktor tunjuk doktor seorang yang professional.. saya tak kisah menunggu doktor makan 2-3jam, yang saya kisah khidmat doktor yang hanya makan masa 2-3 minit je.. yang lain-lain tu tak mau lah saya cerita, nanti terbuka aib doktor lak.. 




dari aku emo, baik aku noktah sekarang.. sekian.





17 Mitos:

Yui Light said...

Aie eh! Laaaaa...lama x jenguk blog org ni, padahal sakit kaki sampai nak kena operate. Pergh! Nasib baik la jumpa doktor lain. huhuu

diana said...

dia nak curi bulu kaki kamu gamaknya..dia buat la alasan kekonon nak operate..ekekeke

Tapak Kaki said...

yui: kira bernasib baik la aku ni.. kalau tak entah apa la jadi dekat kaki aku ni..


kak diana: kaki saya tak dak bulu.. licin macam sutera.wakaka..

nabilah_2908 said...

mujur la tanya pada doktor2 yg lain..kalau tak dah selamat masuk bilik bedah...tah apa la jadi nnti..haih...

lesen doktor tu..lesen beli je kot...huhu...

nurkaloi said...

laaa
baik jgn g jmpe dktor tu lagi
eghh gerunnnn

ILA HonEyBuNNy said...

hehheheh....

ala...cakap la takoot dokter kan..takoot kena cucuk..ehheh

Juliet_iRa~" said...

uhuuu..nsb baik kot tak operation..
napa sbnrnnya kaki tu?

try btl2 g pakar tulang la..

msti hosp gomen kan..huuu

HappyIrfa said...

hai..dari blog diana

terkejutnya..suka suki je nak suh org operate..kena ambik kira pandangan dr doktor lain jugak.
bukan x percayakan dia tapi x salah ambik kira pandangan lain

smoga cepat baik ye

makdara TERdiva said...

tu doktor betul2 @ doktor tipu2..eh!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adehhh kena operate ke?gi lah jmp beberapa doktor lain lg, tny pendapat mereka.kadang2 pendapan dan kepakaran setiap doktor ni berbeza.

najihah sahami said...

hooo...silap2 dia nak potong kaki kamu tak. sebab dia nyampah sgt..haha....mandai je aku. kidding!

Yui Light said...

huhuuu...apesal wei dgn kaki ang actually? Sorry aku tak taw sgt. >.<

Nak pinjam word boss aku? hahaa pinjam lah xD

Run Away said...

woooo...takot woooo...;d

Tapak Kaki said...

cik nabilah: lesen doktor tu lesen betul dah.. cuma aku je yang tak confident dengan dia..


cik kaloi: perasaan kecewa lebih mengatasi perasaan gerun.hoho...


cik ila: tak kena cucuk tu dah biasa.hehe.. masa berkhatan dulu lagi rasa.. :P


cik ira: opkos hospital gomen.. standard la macam tu.. dia tu memang dah pakar..


cik irfa: doktor ni jadikan surgery ni jalan penyelesaian dia.. tak sama macam pakar saraf or fisioterapi..


mak kepada si dara: mesti la doktor betul..


cik najihah: apa la salah insan yang innocent macam aku ni yang dia nak menyampah..huhu..


cik yui: kaki aku pernah terkehel dulu.. bola yang buat kaki aku jadi macam kaki gajah.haha.. thanks ya kasi pinjam word boos ang tu..


cik run away: jangan takot.. ini bukan cite hantu.hehe..

nytt said...

berat nanang dah kaki kamu tue,operate bagai lagi...hoho, aku rasa mesti doktor 2 tgk kaki ko baynak taik kuku x?hahahaha

Tapak Kaki said...

nytt: kaki aku tak pernah bertaik ok.. kuku kaki ko mesti selalu bertaik kan..eeuuww

Yui Light said...

Oooh...i see >.<