Pages

Thursday, November 17, 2011

Sebijik Tahniah untuk Adikku



Nah, ambik tahniah ni dari abangmu!


Adik aku dari start exam UPSR sehingga lah sekarang (result dah keluar) dia punyer rilek buat muka cool tu memang aku suspek.. ada yang tak kena dengan hormon dia ke? ke cecair adrenalin dia bocor keluar jadi air liur? 




otai sangat dah barangkali.. 


study tak da la tekun sangat.. banyak mengadap komputer je aku tengok.. dok jaga ladang kat fesbuk tu lebih dari jaga dia punyer homework.. patotnya dia pun dapat 4A jugak sama macam aku dulu.. sebab sama malas kan.haha..




Kau punyer senyum suam-suam je..


Mak aku dari pagi tadi sampai la sekarang happy lain macam.. tak sehappy budak yang dapat 5A ni.. ye la kan.. bangga dengan anak yang berjaya.. rasa terbalas hasil dari hantar ambik anak dari sekolah.. dok urus makan minum anak pergi balik sekolah, dok ingat suh buat kerja sekolah.. akhirnya, senyum sampai tertidur jawabnya mak aku malam ni..




Aku doakan adik aku ni genius sampai ke tua la hendaknya.. harap berjaya dunia akhirat.. sila ikut akak dia yang sorang tu.. jangan ikut abang yang sorang ni sudah la..












Kau buat kami bangga.. syukur padamu ya Allah!



13 Mitos:

ILA HonEyBuNNy said...

alhamdulillah..

tahniah untuk adik....

xpa..ada g..PMR dan SPM...;-)

nurkaloi said...

alhmdulillah~~~~
tahniah tahniah
si abag kena laa blanje si adik

Yui Light said...

Waaahahahaaa...tahniah! tahniah! hohooo...aku neves gila malam nak ambik keputusan upsr dulu. Tak dapat nak tido dengan senang...hahhaa xD

diana said...

ada setengah budak2 kan dia sekali ajar ke kat sekolah dh dapat.tak payah ulangkaji bagai.sebab tu budak2 gini kita tengok dia kat umah bukan belajar sangt pun..sebab masa cikgu ajar tumpuan dia 100% kat situ.tak de ingat mantaro ke,drama swasta ke,upin ipin ke...

********
tak teruk la buat gitu..
itu cara yang baik..tak tipu pembaca.heheh

_sekadar menjawab tentang mitos hari ini..ekekek_

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

tahniah utk adik kau yerk.. :)

HappyIrfa said...

tahniah..5A..
HARAP2 2 TAHUN LAGI SAYA AKAN JUGA AKAN TERSENYUM SAMPAI BAWAK TIDO SPT MAK AWAK

najihah sahami said...

waa..lepas ni maintain straight A ye!

nabilah_2908 said...

alhamdulillah...tahniah utk adik En Tapak Kaki... :)

nytt said...

best la dapat adik pandai, adik aku dah xberapa nk rajin, kureng la pendey nye..aku pun jimat la uwangnye, xyah nk susah2 bli hadiah kan..hahaha...

Tapak Kaki said...

cik ila: alhamdulillah.. masih panjang perjalanan hidup dia..


cik kaloi: si abang memang tiap-tiap hari belanja dia..


cik yui: kitak dulok dapat berapa bijik A?hehe..aku tidor lena je..


cik moon: sama-sama..


puan irfa (bukan nama sebenar): insyaAllah lagi 2 tahun harapan tu jadi kenyataan.. amin..


cik najihah: harapnya macam tu la..


cik nabilah: sama-sama..syukur pada Allah..


nytt: aku tak kasi pun hadiah kat adik aku..sebab dia dah banyak dapat duit kot.haha..

Run Away said...

wah tahniah.....;d

Yui Light said...

Kamek dolok dapat straight A. Alhamdulillah..heeee :p

Tapak Kaki said...

run away: akan ku forward tahniah tu kat dia.hehe


yui: terer gilak kitak.. kamek 4a jak..huhu