Pages

Wednesday, July 21, 2010

Aku Dirompak Budak Kecik

Satu kejadian yang aku tak pernah kongsi dengan sesiapa pun.. jika orang tanya samada aku ada kenangan pahit, ngeri dan tak dapat dilupakan, YA memang ada.. korang mesti tak tahu bukan apa yang sudah terjadi dengan aku tengok tajuk pun dah boleh agak..


Malu nak kecoh-kecoh pasal hal ini.. mana ada budak-budak rompak orang dewasa.. mad boys with a gun.. lebih teruk hidup aku selalu dihantui akan peristiwa itu.. nak keluar sensorang pun dah rasa terancam.. sekarang tak kira siang atau malam, aku sentiasa tidur berjaga-jaga..pernah sekali-sekala peristiwa ni mencelah dalam mimpi aku..


Aku rasa seolah-olah menjadi tebusan sekumpulan ninja penjahat professional yang ingatkan wang tebusan sebanyak $1 juta.. lengkap dengan senjati api..bukan calang-calang perompak.. tak dapat korang rasakan walau korang dapat bayangkan.. untuk dijadikan sempadan, aku rela ceritakan pada korang peristiwa tragis ini..



Kes: Rompakan bersenjata

Tempat kejadian: Putrajaya

Masa: Matahari straight atas kepala

Saksi: Kereta, motor serta orang yang lalu-lalang

Bukti: Gambar (salah seorang saksi sempat men-snap)


Di suatu musim cuti sekolah tahun 2010, aku satu family dari kampung pergi ke Selangor atas urusan mahu reramai hantar adik aku pergi KLIA.. dia dapat sambung belajar ke Jepun.. sehari sebelum adik aku berangkat, kami pakat-pakat ke Putrajaya sebab kat sana kebetulan ada pertunjukan sarkas Hot Air Balloon.. teringin mahu naik menda alah tu.. niat kami terhalang bila tengok sign RMxxx kat situ.. aku ingat free of charge.. rupanya kena bayar.. jadi kami macam jakun
dok tengok dari bawah je la menda alah tu terbang..


Agak dah boring dok round tengok apa yang ada kat event tu, jadi kami angkat kaki mahu balik.. ketika ni la kejadian tu berlaku.. aku terpaksa ambik MPV kat parkir sensorang sebab aku parking jauh gila..nak buat macam mana dah sesak sangat orang datang.. sebagai driver yang bertanggungjawab, aku suruh family aku tunggu kat tepi jalan.. nanti aku singgah ambik..


Masa on the way ke tempat parkir tu, muncul dua orang budak kecik dalam semak samun dengan berbekalkan pistol machine gun mengacu ke arah badan aku.. “put your hands up”, cakap london budak gemok bertindak selaku ketua.. aku yang terkejut beruk terus angkat tangan dan bersandar pada kotak eletrik TNB di tepi jalan tu.. sungguh ngeri.. adakah ini mimpi? Aku tengah berlakon filem ke? lepas budak kecik tu paw aku, diorang bebaskan aku dengan selamat.. Nasib baik aku tidak di apa-apakan.. dan nasib baik juga seorang awek sempat snap kejadian tersebut.. cuba korang tengok gambar kat bawah ni -->


Bukti gambar mangsa dan penjenayah

- sila kilk gambar ni untuk paparan yang lebih jelas -

22 Mitos:

Umie Nadhirah said...

Put your hands up..
dush2..HAHA^_^

Shu Shinju said...

hahaha...ade kesan cap jari x? cian awak yer...

Selipar Putus said...

hik3~ sadis tol.. beta la mak kpd kanak2 ribena t'sebut..kui3~
pOllOw u incik tapak..

Tapak Kaki said...

umie: sadis betol..


shu: langsung tidak meninggalkan kesan..hehe


nenek: beta tu apa menda nek?

nabilah_2908 said...

hahahha...apa la...mcm mn super hero boleh takut dgn pistol kunin mcm tu...? hehehe.. :P


jom ke APA KATA HATI pulak,
TRAFFIC OH TRAFFIC

Nazz@Purple said...

anak sape le tu ye..kecik2 dh pndai membuat ko gerun..huhuhu..

Tapak Kaki said...

nabilah: time kena rompak ni aku belom jadi superhero lagi.. maksudnya belom ada super power untuk lawan kejahatan.hehehe...


nazz: diorang tu semua anak makcik aku merangkap sepupu sepapat..

nabilah_2908 said...

hehehe..patut lah meyerah jer...belum ada superpower lagi rupanya..

haha...kelakar la...


jom ke APA KATA HATI pulak,
BERMIMPI TENTANG ULAR

ayaa alyy said...

wah3. kecik2 dh pndai pgg pistol. sape lh yg ajr tuh :P

aleen adela akoo ^_* said...

ang nih aku rase cam nak pijak je laju2.cis!
weh bak cni email ang.bley gak connect through fb ke ym ke hape2lah!mane tau sok luse tulat bley lepak skali ngan ang ke..

britney spears punye adek said...

apesal komen aku xkuar?nak kne flag ke blog ang nih?

Selipar Putus said...

adess.. tataw kew mksud BETA? sile rujuk kamus dewan bhs n pustaka.. ngiahaha~

Peminat Katie Holmes said...

haha. kate superhero.

Tapak Kaki said...

aleen: ang nak pijak perut aku laju?! kompem tak da kesan sebab perut aku six pack.hahaha.. nanti aku kasi email aku kat blog ang..


adik britney: memang la tak leh kuar lagi komen ang.. nak kena aku sah dan luluskan baru leh kuar.haha..


selipar putus: aku tak da kamus.. pinjam ang punye boleh?


BF katie holmes: kejadian ni berlaku sebelum aku dikurnia jadi superhero..lolx~

Selipar Putus said...

hak3.. kamus aku tak da.. dictiOnary da r.. ang nak ka? huk3~

Tapak Kaki said...

selipar: dictionary tu apa? bunyi macam kuih muih je...

Selipar Putus said...

kui3.. taw pOn, dictiOnary tu adik badik ngan dOnat.. sOdap hngga rase cam nk tempeleng ang~ hik3

s h e e said...

hurk...nape x gune tapak kaki sepak je budak2 tu...ekeke...

Tapak Kaki said...

kalau sepak budak tu nanti orang cakap membuli bebudak pulak.. buat malu je nanti.hehe

Yuni Aisyah said...

hahaha..lawak2...ada lak kamu leh kne rompk ngn dak tecik tu...kuat sgt ke dorang tu.??

cian kat kamu kne rompak..;D

(templete bru kamu ok la, simple but smart...n yg wat geram nape x bubuh shoutmix..dr dulu kte soh letak..huhu)

Tapak Kaki said...

yuni: diorang tu agak gagah jugak la.. gagah disebabkan pistol tu je.. kalau tak de pistol tu memang aku tangan-tangankan je diorang tu...

aku dah letak la shoutcamp kat template baru tu..sebab ang request la aku bubuh.hehe

Yuni Aisyah said...

budok tu just takat pistol air pon hang ketak..haha..ape la..x jantan la cantu..malu je...=P

hehe..thanx la hang mendengar permintaan aq..susah benor nak chat ngn hang nie...psnie sll la aq menyibuk kt shoutboz hang tu..haha