Pages

Monday, July 12, 2010

Sudah Termaktub

‘Demam’ aku sudah sembuh.. sekian hampir sebulan aku dok mengadap tivi siang malam, demam kemaruk ni berakhir jugak.. dah tak perlu berjaga malam.. dan tak perlu juga bangun lewat.. aktiviti aku akan jadi normal balik.. sedih jugak Piala Dunia dah habis.. terpaksa kena tunggu lagi empat tahun kat Brazil.. tapi jangan sedih-sedih OK, lepas ni kita pakat-pakat layan EPL, La Liga dan Serie A pulak.. pendek kata hidup ni memang tak akan sunyi.. panjang kata bola sepak ni tak da sudahnya.haha..





Aku saja nak berbangga kembang hidung besar-besar sebab pasukan feveret aku jadi champion.. SPAIN memang world class champion.. no doubt! senang citer pasukan ni memang sempurna.. susah citer pasukan SPAIN ni mempunyai corak permainan yang menarik, skills dan kawalan bola pemain yang tahap terer nak mampos, dan fair play.. memang terpesona kalau tengok game diorang.. memang berbaloi!



Pedulikan apa yang saudara Paul Sotong ramalkan.. SPAIN menang bukan sebab dia pun.. dia hanya seekor haiwan yang pandai buat muka poyo dan suka bergambar untuk cari publisiti.. selalu je menatang ni masuk surat kabar.. siap letak kat front page lak tu..hadoyai! menang populariti encik Paul kalau dibandingkan dengan pasukan Perancis tu.. kalau dia boleh berjudi, confirm jutawan beb.haha..



Walaubagaimana pun tahniah buat pasukan SPAIN.. korang memang layak bergelar juara.. sesape yang dok frust tertonggeng, menangis keluar air mata darah, keluar rumah pakai mask sebab pasukan diorang kalah, jangan memudaratkan diri anda ok.. don’t drink and drive.. cuba lagi empat tahun akan datang.. anda mampu mengubahnya.. selamat tinggal FIFA WORLD CUP 2010 SOUTH AFRICA


17 Mitos:

AiZ said...

tahniah untuk spain.. memang layak pun.. diorang dah boleh mula bela sotong sorang satu.. ^__^




Aiz latest entry
Trik iklan mangga Ad yang aiz guna
Kenapa blogger nak bersaing? haishh
Bahaya di tempat yang ade WiFi
jana wang yang terbaru blogger



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

nabilah_2908 said...

selamat tinggal WC... ;)

hope hari ni merupakan hari terakhir org bercakap pasal bola..mn2 blog semua cerita pasal bola..huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
KENDURI DURIAN

Umie Nadhirah said...

Seb baik Paul bukan manusia..klo tak..kaya dah dia skrg ni dgn duit nujum dia tu..gagaggaga ^____^

Cik SHiNJU said...

Salam...

yeahh...Spain mmg berada dlm kelas tersendiri...semua player ade skill msg2...x harapkan sorg dua player jer..sgt puas hati..dorg menang bkn krn nasib...tggu euro 2012 lak..sesambil tu layan Arsenal kat BPL hokay...;p

UnGu ViOLeT said...

awat hang jeles sgt dgn si paul tu? kesian dia bah. :p

Tapak Kaki said...

aiz: ang ni memang ada pengalaman ternak sotong je? ang jual kat pasar tani mana?hehehe


nabilah: alahai..kesian ye kat orang yang tak suka tengok bola ni...ok lah. "nanti dah tak cakap pasal bola lagi ok" <--- ayat penipu.haha..


umi nadhirah: tuan punya sotong tu la yang kaya.. sah-sah tuan dia pegi bet kat kedai cina.haha.. tak terlepas punya


cik shinju: pabarang layan arsengal.. tak best lorh. nampaknya kita sudah tak sebulu.haha


ungu: aku tak jeles langsung dengan haiwan tu.. aku cuma menyampah je.. nak je aku pegi bubuh toksin dalam akuarium dia..haha

Cik SHiNJU said...

Tapak Kaki - tgn aku gatai jer nak balas perenggan akhir jwpn ang tu...tp kang ang salah sgka kat aku plak...otak kuning la bagai...padahal hati aku putih...

aleen adela akoo ^_* said...

paul xbesalah la ang nih..bkn die yg volunteer nak maen teka2.sape suh depa duk pi letak kotak bagai kat tmpt die bermaustatin 2.hu3

nabilah_2908 said...

ceh...siap ada ayat menipu lagi tu.. :P


jom ke APA KATA HATI pulak,
AHAD YANG LEPAS

Tapak Kaki said...

cik shinju: ang balas je.. aku tak kisah lorh..hehehe. no heart felling ok..


aleen: yang ang suka sangat nak back up paul sutun tu kenapa? ang pun ada bela sotong jugak ke?hahaha


nabilah: realitinya macam tu la.. ang jangan lupa layan jugak ok.hehe

SuryaRahman said...

panjang kata bola sepak tak ada sudahnya.

terima kasih kerana mengingatkan.

dah. nak pergi sembunyikan remote control selama yang mampu.

p/s: nasib baik fitri keluar rumah tak pakai mask. haha.

Peminat Katie Holmes said...

tahniah spain.
englang takkan menang world cup untuk 50 tahun lagi.

Tapak Kaki said...

MF: apasal tak sorok tv sekali..hehe. ala..bola bukan yer tiap-tiap malam. weekend je.tu pun belah malam.. baik korang berdua osom.. sape menang remote dia punye.hehe

BF katie holmes: endland takan menang pape untuk international tournament.. olimpik,euro mahupun world cup.. team cay ayam je diorang tu. hahaha

Cik SHiNJU said...

Pakai je blog ang ni xde cbox...kalau tak mmg dah teruk ang kena kutuk bertali2 oleh aku ngn Alin...lbh afdal kutuk secara berjemaah kot...hakhak ;p

Tapak Kaki said...

whoa.. ada konspirasi mau menjatuh aku ek.. siap tag team lagi tu..haha. sebab tu aku tak buat chatbox.. masak aku nanti reramai dok kutuk aku.haha...

lebih afdal kalau tak mengutuk aku ni.hakhak

Cik SHiNJU said...

ko pasang ar cbox..
ala...buat la...
xkan takut kot... ;p

Tapak Kaki said...

ala ang ni.. kan dah ada pingbox kat sidebar tu? kalau berani chat ar kat situ..haha